Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

DSU explică:  „Nu se închid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate”

DSU explică:  „Nu se închid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate”

Ordinul care face referire la planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor publice și private în contextul pandemiei de COVID-19 a fost prelungit pe întreaga perioadă a Stării de Urgență. În acest sens, Departamentul pentru situații de Urgență precizează că nu se închid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate, ci se suspendă acele activităţi medicale, consulturi sau tratamente care nu sunt obligatorii şi se pot reprograma.

Departamentul pentru Situații de Urgență a făcut astăzi, 8 aprilie, o precizare referitoare la aplicarea art. 1 din Ordinul Comandantului Acțiunii, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 74553/07.04.2020. Reprezentanții instituției explică faptul că prevederile acestui articol care se referă la asistența spitalicească acordată în unitățile publice sau private precum și la asistența medicală ambulatorie de specialitate acordată în structurilor ambulatorii nu sunt aplicabile în mod absolut și automat ci pe baza analizei medicului curant de specialitate, care să justifice necesitatea internării pacienților, pentru asistența spitalicească acordată în spitalele publice și private sau necesitatea realizării consultațiilor sau a tratamentelor în ambulatoriu, în unitățile publice sau private care acordă asistență medicală ambulatorie.

„Spre exemplu, Articolul 1 nu se aplică pacientelor însărcinate sau persoanelor care necesită tratament oncologic și care au nevoie de controale periodice ambulatorii obligatorii pentru monitorizare și investigații, și care beneficiază în continuare de asistență medicală, indiferent de sistemul public sau privat ales. În concluzie nu se închid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate, ci se suspendă acele activități medicale, consulturi sau tratamente care nu sunt obligatorii și care pot fi reprogramate. Decizia amânării este luată pe baza analizei medicului curant de specialitate. Pentru fiecare pacient internat în spital sau consultat în ambulatoriu va trebui să existe o documentație medicală care să justifice, în mod obiectiv, necesitatea realizării actului medical, atât în cadrul unităților spitalicești cu internare. cât și în cazul structurilor ambulatorii”, explică reprezentanții DSU.

Sursa Foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus