Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Asistentul medical de la Spitalul Județean Sibiu, infectat cu COVID-19, a intrat în contact cu 62 de persoane

Asistentul medical de la Spitalul Județean Sibiu, infectat cu COVID-19, a intrat în contact cu 62 de persoane

Asistentul medical din cadrul secției clinice Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu, confirmat cu infecție cu coronavirus, a intrat în contact cu 62 de persoane, dintre care 20 erau cadre medicale și șapte erau pacienți, potrivit anchetei epidemiologice realizate de Direcția de Sănătate Publică Sibiu. Același raport transmite că nu se știe cu exactitate de unde a luat virusul.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, este încă internat, primește tratament specific la secția clinică Boli Infecțioase. Starea generală i s-a ameliorat, având o evoluție favorabilă, arată Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În urma realizării anchetei epidemiologice au fost identificate 62 de persoane cu care asistentul a intrat în contact. Dintre acestea, 20 sunt contacți din sistemul de sănătate (patru medici – un specialist și trei rezidenți, zece asistenți medicali și șase infirmiere) iar șapte sunt pacienți de pe secție pe care acesta îi avea în îngrijire directă. Celelalte 35 de persoane sunt contacți din comunitate, persoane îngrijite la domiciliu de către asistentul medical, inclusiv membrii familiilor acestora.

„Sursa infecției nu se cunoaște cu exactitate, însă s-a pus în discuție posibilitatea ca sursa infecției să fie din familia care a călătorit în Germania, pe care asistentul o îngrijea la domiciliu, însă nici un membru al acestei familii nu a prezentat simptome până în prezent”, arată sursa citată.
În ceea ce privește măsurile luate față de suspecți (persoane cu care bolnavul a intrat în contact și au prezentat simptome asemănătoare simptomatologiei COVID-19), mai exact patru persoane (un pacient din spital și trei persoane pe care le îngrijea la domiciliu), au fost testați și au primit rezultate negative. În acest moment pacientul de pe secție a fost externat întrucât a avut o evoluție bună a stării de sănătate.

Toți ceilalți contacți din comunitate au fost izolați la domiciliu, pentru 14 zile, timp în care au fost monitorizați. În momentul de față toți contacții au ieșit din izolare.

De asemenea, 20 de cadre medicale au fost izolate la domiciliu împreună cu toți membrii familiilor care locuiesc împreună cu persoanele expuse. Toți cei 20 de contacți din sistemul de sănătate au fost testați și au primit rezultate negative.

Citește și Spitalul confirmă primul caz Covid-19 din județ. Un asistent care ar fi lucrat la o familie revenită din Germania

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Diapri

Acum 3 ani

contáct s. n., pl. contácte
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus