Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Contract de două milioane de euro: Primăria a atribuit lucrările de modernizare din Hipodrom III

Contract de două milioane de euro: Primăria a atribuit lucrările de modernizare din Hipodrom III

Aproape zece milioane de lei, cu tot cu TVA, este valoarea contractului semnat de Primăria municipiului Sibiu pentru reabilitarea zonei din cartierul Hipodrom III cuprinsă între străzile Nicolae Iorga, Oștirii, Rahovei și bulevardul Mihai Viteazul.

Reprezentanții Primăriei Sibiu au semnat la începutul acestei luni un contract cu o valoare de 8,36 milioane de lei, la care se adaugă TVA, pentru modernizarea unei zone de blocuri din cartierul Hipodrom III. Contractul a fost atribuit în urma unei licitații lansată în luna octombrie a anului trecut, procedură în cadrul căreia au depus oferte două societăți: Geiger (cu Electro-Con Impex subcontractant) și Comtram (cu Electric Serv în calitate de subcontractant). În urma evaluării celor două oferte, reprezentanții administrației locale au decis că oferta celor de la Comtram este cea câștigătoare.

”Rezultatul lucrărilor constă în realizarea unei zone moderne, plăcute, care să confere siguranță în trafic auto și pietonal, reorganizarea și amenajarea zonelor verzi, sistematizarea circulației, o imagine modernă a Sibiului”, caietul de sarcini

Potrivit documentației de atribuire, în termen de nouă luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor ar trebui finalizate modernizările de carosabil, trotuare, parcări și spații verzi, precum și amenajarea unui nou loc de joacă cu o suprafață de aproape 500 de mp. Lungimea totală a drumurilor care urmează a fi reabilitate în perimetrul delimitat de străzile N. Iorga – Oștirii – Rahovei și M. Viteazul este de 2,3 km. Suprafețele carosabile, ale trotuarelor asfaltate sau betonate precum și ale parcărilor care vor fi amenajate este de aproape 28.000 de mp, aproape dublă față de cea a spațiilor verzi care vor fi reabilitate în zonă (15.000 de mp de spații verzi).

Lucrările vizează și reabilitări ale rețelelor de apă și canalizare, dar și de reamenajare a iluminatului public (vor fi amplasați peste 160 de stâlpi metalici de iluminat echipați cu aparate de iluminat de tip LED).

În contractul semnat cu cei de la Comtram nu intră, însă, și zona din spatele blocurilor aliniate înspre bulevardul Mihai Viteazul. Această zonă urmează a fi reabilitată în cadrul contractului de amenajare a primei parcări supraterane din Sibiu, contract scos la licitație și aflat în prezent în faza de evaluare a ofertelor.

Sursa foto: Google Earth

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

R

Acum 2 ani

hopa, babu' Ilie revine pe cai mari in afacerile cu primaria. Cum e bah asta, sa mergi la facultate de cateva ori pentru buna purtare si in continuare sa faci afaceri cu primaria si consiliul judetean (carantina de la Ramada). Nu am vazut nici o donatie/contributie din partea fam. Cara bulea pentru comunitate/spital etc.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

Era timpul . Parcarea așteaptă era post CoV : fără canalizare , bălți ( după ploi ) , tomberoane deschise - o mizerie greu de tolerat după 30 de ani ...
Raspunde

Siretului 16-20

Acum 2 ani

Se pare ca nu ne va veni randul nici anul asta!Am intrat in al noualea an de cand Primaria Sibiu ne amageste cu reabilitarea singurei parcari de pe Siretului care nu a fost reparata(asa zisa reparatie din toamna nu poate fi luata in seama!).Suntem mintiti,amagiti,dispretuiti si tratati ca niste dusmani sau raufacatori!Da,este mai important sa faci curat si sa duci gunoiul din curtea unor cetateni certati cu legea decat sa rezolvi problemele a peste doua sute de familii oneste care-si platesc taxele la zi!
Raspunde

Bici

Acum 2 ani

Lux! Sa vedeti inca un santier care o sa dureze 5 ani in stilul Comtram.
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 2 ani

Invesțițile care sunt făcute în infrastructura Sibiului sunt ridicol de mici .Impresia mea că cei care decid cum sunt direcționați banii sunt de fapt niște PSD-işti deghizați .
Raspunde

Babacloanta

Acum 2 ani

Comtram/Electric serv, o asociere perfecta pentru o lucrare de c.... Cat mai pompeaza primaria acestor firme de 2 lei? Mai lipseste terra building din peisaj...poate data viitoare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus