Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Peste 500 de copii din Europa au participat la un concurs de muzică online, organizat din Sibiu

Peste 500 de copii din Europa au participat la un concurs de muzică online, organizat din Sibiu

Asociația Domy Music Star și Palatul Copiilor Sibiu au lansat, în perioada 18 martie – 10 aprilie, o provocare pentru toți tinerii talentați din Europa. Aceștia au organizat online un concurs de muzică gratuit, intitulat ,,#StauAcasăşicâştig”. La competițiea muzicală s-au înscris peste 500 de concurenți din România, Estonia, Moldova, Bulgaria și Belarus. În momentul de față se deliberează câștigătorii, iar cei mai talentați vor primi premii și vor fi calificați în finala Festivalului Internațional ,,Hermannstadtfest".

Pentru că multe concursuri muzicale s-au amânat din cauza pandemiei de COVID-19, echipa festivalulului ,,Hermannstadtfest" a organizat un concurs online gratuit, intitulat ,,#StauAcasăşicâştig”. Pentru a intra în concurs, tinerii au trebuit să se filmeze cântând live o melodie acasă. Organizatorii concursului spun că cei mai talentați vor primi premii și vor fi calificați în finala Festivalului Internațional ,,Hermannstadtfest". La concurs s-au înscris peste 500 de concurenți din România, Estonia, Moldova, Bulgaria și Belarus. Toți concurenții sunt evaluați de un juriu de specialitate format din compozitorul, chitaristul și membru trupei Compact, Adrian Ordean, ca președinte al juriului, producătorul musical, muzicianul și jurnalistul de radio, Bogdan Dragomir, directorul Palatului Copiilor, Daniel Vecsei, compozitorul și solistul trupelor Trupa Taylor și Schimbul 3, Codruț Croitoru, artistul și jurnalistul de radio, Denise Ordean și artistul și directorul Festivalului Internațional HermannstadtFest, Dominique Simionescu. „La acest concurs au fost mulți copii care au trecut peste inhibiții, s-au autodepășit și și-au etalat talentul pentru prima oară în fata unor străini. Unii au cântat în întuneric ca să nu li se vadă fața, alții cu ochelari, cu glugă în cap, alții în soaptă, cu voci mai mult sau mai puțin tremurânde. Bravo lor! Toți concurenții sunt optimiști si cred cu tărie că în curand „Totul va fi bine!”, spun organizatorii concursului.

Mai jos puteți viziona câteva filmulețe cu tinerii care au acceptat provocarea. Toate detaliile le găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus