Joi,
07.12.2023
Partial Noros
Acum
2°C

Au început testările pentru coronavirus și la Mediaș

Au început testările pentru coronavirus și la Mediaș

S-a început testarea personalului medical și în spitalul municipiului Mediaş, anunță primarul orașului Gheorghe Roman. De asemenea, în cadrul spitalului au fost montate două tuneluri de dezinfecţie și se așteaptă trei aparate mobile de dezinfecţie a aerului, care au fost deja achiziționate. Totodată, primăria oferă cazare medicilor şi asistentelor medicale din spitalul municipal Mediaş care au solicitat acest lucru și transmit că sunt pregătiți să ofere sprijin și altor cadre medicale ce doresc să nu-şi expună familiile întorcându-se de la serviciu acasă.

Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș transmite că, la Spitalul Municipal din oraș au început testările cadrelor medicale. Potrivit reprezentanților spitalului au fost făcute primele 49 de teste, iar rezultatele au ieșit negative la toate cele 49. Testarea se face după un protocol întocmit de medicul epidemiolog, iar în urma acestui protocol se are în vedere testarea întregului personal. Primii sunt cei de la triaj, urgențe, infecțioase și se continuă cu restul personalului. De asemenea, vor fi testați și pacienții suspecți de infectare cu noul coronavirus.

Tunel Medias 1Totodată spitalul a fost dotat cu două tuneluri de dezinfecție, unul montat la Secția de Primiri Urgențe și unul la Secția de ATI. Ambele sunt funcționale în acest moment și se așteaptă, după cum spune primarul, sosirea a trei aparate mobile de dezinfecție a aerului, achiziționate deja. „Aşteptăm în următoarea perioadă să sosească cele trei aparate mobile de dezinfecţie a aerului pe care le-am achiziţionat. Suntem preocupaţi permanent de achiziţia aparaturii de specialitate, dar acest proces este, din păcate, condiţionat de importuri. Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc medieşenilor care au donat până acum spitalului din Mediaş măşti, mănuşi, combinezoane sau viziere în valoare de peste 59 mii (59.432) lei”, spune Gheorghe Roman.

Conform reprezentanților spitalului, în momentul de față, în ceea ce privește materialele de protecție, există un stoc pentru mai mult de 30 de zile. Nu în ultimul rând, primarul anunță că primăria are colaborări cu unitățile hoteliere din Mediaș pentru a oferi cazare medicilor şi asistentelor medicale din spitalul municipal care au solicitat acest lucru. „Suntem pregătiţi să sprijinim şi alte cadre medicale ce doresc să nu îşi expună familiile întorcându-se de la serviciu acasă, oferindu-le cazare la unităţile horteliere din Mediaş cu care colaborăm”, spune primarul.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus