Marţi,
21.09.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Coronavirus: O nouă linie TelVerde disponibilă românilor, pentru sprijin psihologic și social

Coronavirus: O nouă linie TelVerde disponibilă românilor, pentru sprijin psihologic și social

Departamentul pentru Situații de Urgență pune la dispoziția românilor o nouă linie telefonică de tip TelVerde, creată împreună cu Asociația Proacta EDU. Linia este pusă la dispoziție de Digi România.

La acest număr de telefon, apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Numărul de telefon este 0800070030 și se poate apela gratuit, din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8-24.

Numărul cel nou este complementar celui dedicat exclusiv informării cetățenilor despre COVID-19, precum și platformelor #FiiPregatit și #CeTrebuieSaFac, respectiv numărul TelVerde 0800800358, înființat la data de 27 Februarie 2020 la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății.

Pentru o bună gestionare a situațiilor de stres, tensiune, anxietate, singurătate, frică, operatorii vor face legătura între apelanți și comunitățile suport care fac parte din proiect.

„Această inițiativă vine în sprijinul populației României într-un moment dificil în care adaptabilitatea și reziliența psihologică sunt elemente importante pentru echilibrul uman. Particularitatea acestui proiect constă în faptul că regrupează o comunitate diversă, inclusiv experți, reprezentanți ai mediului asociativ, minorități, persoane cu dizabilități, etc.” spune dr. Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Toate entitățile juridice interesate să se alăture acestui proiect astfel încât să ajungem în fiecare comunitate pot transmite un e-mail de intenție pe adresa voluntar@fiipregatit.ro și vor fi contactați în cel mai scurt timp.

Sursa: dsu.mai.gov.ro

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Claradi

Acum 1 an

Eu zic, ca nu avem nevoie de linii verzi. At trebui sa fim testati cu totii, asa stim care suntem infectati si care nu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus