Luni,
24.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

14 de ani închisoare pentru criminalul din Mediaș. A ucis un tânăr, în 2019, cu 11 lovituri de cuțit

14 de ani închisoare pentru criminalul din Mediaș. A ucis un tânăr, în 2019, cu 11 lovituri de cuțit

Marius Rusu, bărbatul care la începutul lui 2019 a ucis un tânăr de 25 de ani, cu 11 lovituri de cuțit, la ieșirea dintr-un club din Mediaș, a fost condamnat la 14 ani și jumătate de închisoare pentru omor calificat, tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și pentru portul fără drept de obiecte periculoase. Alți doi bărbați au fost condamnați de asemenea la închisoare.

Marius Rusu, Paul Anghel și Ovidiu Ioan Otvos (originari din Alba și Sibiu) au primit mai mulți ani de închisoare, sentință definitivă, după ce s-a constatat că cei trei au contribuit la moartea unui tânăr în vârstă de 25 de ani, în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2019, în apropierea unui club din Mediaș.

Instanţele de judecată au reţinut o vinovăţie şi în cazul victimei, astfel încât pedepsele rezultate sunt semnificativ mai mici decât în alte dosare cu fapte similare, relatează Adevărul.

Cea mai grea pedeapsă i-a fost aplicată lui Rusu Marius, cel care a înjunghiat victima. Bărbatul a fost condamnat, definitiv, în acest dosar, la 12 ani şi 4 luni, la care a fost adăugat un rest rămas de executat dintr-o pedeapsă anterioară, acesta urmând să execute 14 ani, 5 luni şi 16 zile de închisoare. Rusu a beneficiat la eliberarea condiționată din 2018 de legea privind recursul compensatoriu.

Curtea de Apel le-a majorat celorlalți doi inculpați pedepsele anterioare date de Tribunalul Sibiu. Așadar, Anghel Paul a primit 6 ani şi 10 luni de închisoare (faţă de 5 ani şi 2 luni), iar Otvos Ovidiu Ioan a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare (faţă de 4 ani şi 2 luni).

Potrivit aceleiași surse, inculpaţii au beneficiat de circumstanța atenuantă a provocării. Anghel şi Rusu au săvârşit infracţiunile ”sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenţă, printr-o atingere gravă a demnităţii persoanei sau printr-o altă acţiune ilicită gravă”, potrivit magistratului de la instanţa de fond. În cazul inculpatului Otvos, s-au luat în considerare ”împrejurările legate de fapta comisă, care diminuează gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului”.

Curtea de Apel i-a mai obligat pe cei trei condamnaţi la plata unor daune morale totale de 90.000 de lei şi cheltuieli judiciare de 15.000 de lei către trei părţi civile, membri ai familiei victimei. De asemenea, s-a scăzut din pedeapsa închisorii aplicată celor trei durata reţinerii şi arestului preventiv, începând cu data de 13 ianuarie 2019 la zi.

Vă reamintim că în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2019, puțin după miezul nopții, inculpații, însoțiți de alte persoane, s-au deplasat în clubul Serabeva, din Mediaş. În jurul orei 01:05, un grup format din 10 persoane de sex masculin a pătruns în club si se îndreaptă direct către masa ocupată de cei de mai sus, din acest grup făcând parte victima Faghiura Marius Andre (în vârstă de 25 ani, născut în Mediaş).

Imediat, între cele două grupuri, a avut loc o altercaţie în cadrul căreia a fost lovit un martor și Marius Rusu. Acesta din urmă s-a îndreptat spre tabăra opusă cu un cuțit, iar membrii grupului din care făcea parte şi victima au părăsit clubul şi au luat-o la fugă către poarta imobilului.

Tânărul de 25 de ani a alunecat pe zăpadă, fiind ajuns din urmă de Rusu și Otvos, ambii având în mâna dreaptă câte un cuţit. Cel din urmă a lovit victima cu piciorul, în zona capului, de opt ori, timp în care Rusu l-a lovit de 11 ori cu cuţitul. Imediat după ce aceștia doi au încetat să mai lovească victima, cel de-al treilea agresor a venit în fugă și a lovit victima cu pumnii și picioarele în repetate rânduri, relata, la vremea respectivă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Citește și Crima din Mediaș. O cameră de supraveghere a filmat tot VIDEO

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Calin

Acum 4 ani

14 ani in care noi contribuabilii i platim cazarea si 3 mese pe zi .
Raspunde

Alecs

Acum 2 ani

Calin: Pai si tu ce vroiai ma, sa nu ii dea nimic ca sa nu-i mai platesti tu, contribuabilul vietii, cazarea si 3 mese pe zi? In inteligenta ta de econom care ai fost...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus