Luni,
17.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Orban: Discutăm posibilitatea unui triaj la locul de muncă sau la școală cu ajutorul termometrelor electronice

Orban: Discutăm posibilitatea unui triaj la locul de muncă sau la școală cu ajutorul termometrelor electronice

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că printre măsurile de relaxare care urmează a fi luate după încetarea stării de urgenţă s-ar putea regăsi şi posibilitatea unui triaj la locul de muncă sau la şcoală prin măsurarea temperaturii cu ajutorul termometrelor electronice.

Şeful Guvernului a participat la şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României. "A fost o discuţie dedicată, în principal, unei analize a măsurilor de relaxare viitoare, pentru că este clar că trebuie să facem o inventariere a tuturor măsurilor restrictive care au fost luate odată cu debutul epidemiei, atât prin decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi, ulterior, după declararea stării de urgenţă, prin ordonanţe militare, şi să facem o analiză a acestor măsuri şi, mai ales, să stabilim nişte criterii cât se poate de obiective privitoare la cadenţa măsurilor de relaxare", a spus Ludovic Orban, la finalul întâlnirii, citat de Agerpres.

Premierul a precizat că discuţiile au vizat metodologia care urmează să fie aplicată în baza unei analize a riscului epidemiologic aferent ridicării oricărei măsuri de restricţie.

"Că este vorba de libertatea de circulaţie, redobândirea de către români a libertăţii de circulaţie, că e vorba de redeschiderea şcolilor, că e vorba de reluarea transportului public - pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză foarte serioasă care va cuprinde evaluarea din punctul de vedere al riscului epidemiologic şi care, de asemenea, va cuprinde şi un set de măsuri aferente măsurii de relaxare. S-au discutat foarte multe idei, vă şi menţionez că mi se par idei bune, de exemplu posibilitatea unui triaj la locul de muncă sau la şcoală prin intermediul termometrelor electronice, sigur că şi aici, pentru a putea pune în aplicare o astfel de măsură, e nevoie de o dotare a companiilor, a instituţiilor publice, astfel încât să se poată lua temperatura când vine omul la muncă, şi lucrul ăsta se întâmplă zilnic, iar în cazul în care persoana are o temperatură de peste 37 de grade să nu i se permită accesul la muncă şi să fie supusă unei evaluări medicale, inclusiv posibilitatea unei testări de COVID, astfel încât să se reducă posibilitatea ca oameni care ar putea fi infectaţi cu COVID să fie la muncă sau să fie în diferite locaţii publice", a explicat Orban.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus