Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Se închide spitalul condus de viitorul manager al Spitalului Județean

Se închide spitalul condus de viitorul manager al Spitalului Județean

În cadrul Spitalului General Căi Ferate Sibiu, la momentul actual, sunt confirmate cu infecție cu noul coronavirus șase persoane – patru din rândul angajaților și doi pacienți, transmite Prefectura Sibiu. Spitalul va fi închis pentru dezinfecție și ar putea fi redeschis la jumătatea săptămânii viitoare. 

Potrivit datelor transmise în această seară de Direcția de Sănătate Publică, la Spitalul CF au fost confirmate cu infecție cu coronavirus un număr de șase persoane, respectiv ,trei asistenți și o infirmieră, precum și doi pacienți”, arată Prefectura.

Prin urmare, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, împreună cu Spitalul General Căi Ferate Sibiu, au decis ca începând de mâine, 25.04.2020, unitatea sanitară să fie închisă temporar, pentru efectuarea dezinfecției dar și pentru testarea întregului personal al spitalului.

„Măsura va fi implementată în cursul zilei de mâine, de îndată ce toți pacienții existenți în spital vor fi direcționați prin transfer inter-spitalicesc către alte unități sanitare din județ sau externați. Se estimează că spitalul va putea să își reia activitatea începând cu mijlocul săptămânii viitoare,”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Spitalul CF dă viitorul manager al Spitalului județean

Situația Spitalului CF din Sibiu este relevantă și prin prisma faptului că dr. Liliana Coldea, actualul manager, este singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului județean Sibiu. În urma probei de susținere a proiectului de management, dr. Liliana Coldea a primit din partea comisiei de concurs nota 9,82. Comisia de concurs este condusă de șeful DSP Sibiu, dr. Gabriel Budescu, și îi mai are drept membri pe Rodica Țârlea, jurist în cadrul Consiliului Județean Sibiu, și pe dr. Alina Liliana Pintea, medic primar, membru al Consiliului de administrație al Spitalului județean. În cursul zilei de 28 aprilie este programată emiterea dispoziției de numire în funcție a Lilianei Coldea în funcția de manager al Spitalului județean Sibiu, principala unitate medicală a județului în lupta împotriva Covid-19.

Citește Infecțiile cu noul coronavirus se înmulțesc în Spitalul CF: ”sunt tot mai mulți colegi care încep să se simtă rău”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

baba vanga

Acum 3 ani

Piaza rea! Si vrea sa conduca spitalul judetean. Doamne fereste!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jan

Acum 3 ani

Jos palaria ci numirea DR lilianei Coldea ca maneger la spitalul Judetean Sibiu
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 3 ani

Felicitari comisiei de concurs, se pare ca doamna viitoare directoare e o capacitate de a reusit sa inchida un spital. Probabil in cateva zile va da peste cap si judeteanul. Dar asa se intampla cand unul ca Budescu e abonat la functii publice numit politic.
Raspunde

wut

Acum 3 ani

ce titlu de articol ati bagat! :)))))))) *FACEPALM!
Raspunde

Munti

Acum 3 ani

BRAVO A FACUT PRAF SPITALUL CF SI ACUM O DUCE CAMPEAN LA SPITALUL JUDETEAN SA FACA JALE SI ACOLO. BRAVO PNL PUNETI TOTI INCOMPETENTII SA DISTRUGETI TOT. NICI LA TARANISTI NU AM VAZUT ASA CEVA, UN ASA APETIT DE AUTRODOSTRUGERE. SUCCES O SA LE CALCATI PE URME SI SIGUR O SA AJUNGETI LA 1%. APLAUZE!
Raspunde

Andu

Acum 3 ani

Daca ne uitam pe situatia internatioanala a Coronavirusului facem o uimitoare constatare: pe primele locuri pe cine regasim? Italia, Spania, Franta, Germania si Anglia. Marile puteri. Cum Portugalia nu este afectata fiind lipita de Spania? Sau oricare tara de langa "mai marile"? Virusul aste a asa selectiv?
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

nu se poate in spitalul sefei ,spital al pnl,cfr,etc sa fie atitia nu cred
Raspunde

Doru

Acum 3 ani

Proba practica pentru examen tocmai a fost picata
Raspunde

PNL = PSD

Acum 3 ani

Doamna e mai mult decât un “membru de partid”, e chiar prietena doamnei Turcan și Câmpian...
Raspunde

Cezar BUDESCU

Acum 3 ani

Numele meu de familie e Budescu. Fără nici o legătură cu șeful de la DSP. din păcate face numele de rușine. Chipul străbunicului meu, preotul Gheorghe Budescu este pictat pe peretele bisericii din Costieni (jud. Buzău, lângă Râmnicu Sărat) Dar acest director, medic stomatolog ne face numele de rușine. Îmi pare rău să spun asta.
Raspunde

fost lazarist

Acum 3 ani

Cezare pe unde mai esti? nu mai lucrezi in presa?
Raspunde

Doru

Acum 3 ani

Nu stiu cum ati tras concluzia ca PNL=PSD in acest context. A, la nivel national, faptul ca oamenii s-au prins ca PNL-istii sunt hoti cel putin la fel de mari ca PSD-istii, nu e o chestiune de foarte mare inteligenta. Dar ce legatura are asta cu Sibiul? La noi niciodata PSD-istii nu au avut nicio majoritate nicaieri, intr-adevar au mai avut niste functii de conducere la diverse institutii, nu multe, de aceea noi, la Sibiu, buricul pamantului, nu putem da niciodata vina pe PSD-isti. Tot ce s-a intamplat in oras in ultimii 20 de ani a decis J.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 ani

Un titlu demn de Cațavencu ; realitatea însă e tragică .
Raspunde

PSD = PNL = USR

Acum 3 ani

Daca si acum, in plina criza medicala, managerii de Spital (si nu numai) sunt numiti tot politic, apai eu zic ca pe 15 Mai cand ne va da voie sa iesim din casa, pai sa iesim direct in strada sa protestam impotriva acestei haite de banditi numiti: politicieni.
Raspunde

Lucovid

Acum 3 ani

Sibiul a fost la inceput pacient asimptomatic, fara simptome si fara imbolnaviti, iar madame Turcan aducea pe altii de aiurea sa ia la cunostinta bunele practici de la Spitalul Judetean. Mai apoi, gunoiul a iesit de sub pres si Sibiul a devinit fruntas la covizi. De 10 ori mai multi imbolnaviti decat la Valcea. Nu este decat o explicatie: Valcea a trimis toti covizii la Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus