Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Bogdan Trif: PNL a alocat 0 lei pentru CJ Sibiu în plină pandemie de COVID-19!

Bogdan Trif: PNL a alocat 0 lei pentru CJ Sibiu în plină pandemie de COVID-19!

0 lei (zero lei!!!) este suma alocată în bătaie de joc de către Guvernul PNL la rectificarea bugetară,  pentru Consiliul Județean (CJ) Sibiu.

CJ Sibiu a primit 0 lei, în timp ce județul de baștină al doamnei Raluca Turcan, Botoșaniul a primit suma de 2.667.000 lei, iar CJ Vaslui a primit la rectificare suma de 23.607.000 lei.

Suma acordată la rectificare pentru toate primăriile de municipii, orașe și comune din județul Sibiu este foarte mică, fiind de numai 3.435.000 lei, în condițiile în care doar primăriile din Botoșani primesc 19.219.000 lei, de aproape 6 ori mai mult decât Sibiul. Și vecinii noștri din Județul Vâlcea au fost mai norocoși și au primit 6.315.000 lei, dublu față de Sibiu. Recordul este în Vaslui, suma alocată pentru primării fiind de 46.441.000 lei, de aproximativ 14 ori mai mult decât Sibiul, iar exemplele pot continua.

OUG 50/2020, prin care s-a făcut rectificarea bugetară a fost aprobată de guvernul PNL în 15 aprilie, iar în data de 17 aprilie a fost publicată în Monitorul Oficial. Banii de la guvern provin din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2020.

Este bine că unele județe au primit sume importante de bani, dar este nedrept ca județul Sibiul, un contribuabil semnificativ la bugetul de stat, să fie subfinanțat în plină pandemie de COVID-19. Această atitudine nechibzuită pune în pericol funcționarea Consiliului Județean și a primăriilor din județul nostru.

Oare cum justifică doamna Turcan Raluca, președintele PNL Sibiu, faptul că, în calitate de vicepremier a acceptat în ședința de guvern o astfel de bătaie de joc la adresa sibienilor și cum de nu a solicitat pentru Sibiu măcar aceeiași sumă care a revenit Botoșaniului, județul în care dânsa s-a născut și s-a format.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

marcu

Acum 2 ani

Bravo! 000 lei in timp ce Botosaniul , Valcea, Vasluiul si alte judrte au primit o caruta de bani ! Asta e politica PNL si a lui Turca si Daniela Campean! Bravo PNL 0000 lei pt Sibiu in situatie de criza Covid si in alte judete ati aruncat cu banii !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claudiu

Acum 2 ani

Mor de ras cand vad ca idiotii de PNListi au dat 0000 lei in judetul in care au obtinut cel mai mare scor din tara! Probabil se gandesc ca sibienii sunt fazani oricum si orice ar fi voteaza tot cu ei. Se insala amarnic! 00000 lei ...0000 voturi o sa pupati. Cat de nesimtiti puteti fi pnli-stilor?
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

ce-o stat gabitu sa analizeze, i-o trebuit 10 zile intre aparitia in MO si comunicat. Da gabitzu di ce nu zice cat a alocat ciuma rosie judetului Sibiu cat o fo si el ministru la iarba?
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

S-a gasit un distrus, pupincurist la dracnea, sa deschida gura. Marș prin teleorman, poate acolo ai suporteri. Indiferent cat de buni sau rai sunt in acest moment alte partide, oricare in afara de ciuma comunista pesede, n-ai dreptul sa vorbesti tu cu 9% la Sibiu.
Raspunde

PSD = PNL = USR

Acum 2 ani

Asta are o privire de om bolnav... de cate ori vorbeste se face de rahat...
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Mars ba de aici , lasa manipularea , ce zici tu aici ati facut si voi tot timpul cand ati fost la putere: Sibiul era in primele locuri ca si contributie la buget si pe ultimele locuri la alocari de la buget.
Raspunde

danutza

Acum 2 ani

duce-te-ai
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionela Le Murian

Acum 2 ani

Noi sibienii votam PNL si USR pentru ca suntem de o prostie legendara!
Raspunde

@Ionela...

Acum 2 ani

Tu,in mod sigur DA!
Raspunde

@Claudiu,marcu si alte loaze

Acum 2 ani

Pe voi v-a cooptat partidul mafiot mai recent?Sau acum ati devenit majori?Pentru ca voi sunteti impotriva oricarui articol sau comentariu logic si de bun simt.Ori asta e stilul de lucru al PSD-ului!Vai,cat de dezamagiti veti fii daca incepeti sa ganditi!Puteti da oricate "voturi"negative la toate articolele si comentariile,cu atat veti deveni mai ridicoli si mai caraghiosi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus