Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
5°C

Întreținerea gazonului Stadionului municipal din Sibiu costă 2.640 de lei pe zi

Întreținerea gazonului Stadionului municipal din Sibiu costă 2.640 de lei pe zi

820.000 de lei, fără TVA, este suma pusă la bătaie de administrația Sibiului pentru întreținerea gazonului Stadionului municipal pe o perioadă de un an.

Primăria Sibiu, prin recent înființatul Serviciu public de administrare a bazelor sportive și de agrement, a lansat procedura de atribuire a contractului de întreținere a noului gazon amplasat pe Municipal, contract valabil pe parcursul a 12 luni. Este primul contract de întreținere a noii suprafețe de joc, investiție realizată la finele anului trecut pentru suma de un milion de euro.

Potrivit caietului de sarcini elaborat de Serviciul mai sus amintit, vor trebui întreținute terenul principal (suprafața de joc și cea de siguranță, cu o suprafață de 8.460 de lei) și zonele semicirculare din spatele porților (cu o suprafață de 1.630 de mp). ”Prin serviciile ce se vor presta se va urmări în principal refacerea și menținerea densității și omogenității gazonului, eliminarea materialului vegetal vătămat sau mort, combaterea eficientă a dăunătorilor, asigurarea necesarului de substanțe nutritive specifice gazonului, menținerea unei bune stări de sănătate și a unui proces vegetativ corect, menținerea caracteristicilor estetice și funcționale. De asemenea, este necesară menținerea unei temperaturi pozitive în stratul suport și la nivelul ierbii, peste limita de îngheț, în sezonul rece”, se arată în documentul respectiv.

Printre acțiunile concrete, firmei căreia îi va fi atribuit contractul i se va cere tunderea gazonului o dată la două – trei zile, perierea acestuia, irigarea în funcție de umiditate, dar și ”verti-drenare” (găurirea suprafeței de joc cu 60 – 280 de găuri/mp pentru decompactare și aerisire). Totodată, mai este cerută acțiunea de supra-însămânțare, fertilizarea, dar și ”nisiparea” terenului de cinci ori pe an, tratamente fitosanitare sau lucrări de scarificare.

gazon stadion (6)

Tot firma ce va fi angajată va fi responsabilă de pregătirea terenului înaintea fiecărui meci, dar și după acesta, inclusiv prin montarea/demontarea porților și steagurilor. Iarna trebuie să acopere gazonul cu folie, iar pe parcursul anului de derulare a contractului se estimează că vor trebui înlocuiți 500 de mp de gazon deteriorat.

Reprezentanții Primăriei arată că firmele interesate de contract vor trebui să facă dovada unor dotări specifice și să aibă angajate cinci persoane cu pregătirea necesară.

Termenul de depunere a ofertelor de către firmele interesate de acest contract a fost fixat pentru ziua de 8 mai 2020. Reprezentanții Primăriei speră să finalizeze analiza ofertelor depuse cel mai târziu în luna septembrie a acestui an.

Până atunci, cel mai probabil, întreținerea gazonului stadionului va fi asigurată prin contracte încredințate prin achiziție directă. Primul astfel contract, care are în vedere întreținerea gazonului pe parcursul lunii mai 2020, a fost atribuit pe 15 aprilie 2020 firmei Terra Building SRL, din Sibiu. Este firma care a câștigat, anul trecut, și licitația de amenajare a suprafeței de joc actuale. Contractul semnat pentru întreținerea gazonului pe parcursul lunii mai este de 68.790 de lei, fără TVA (2.640 de lei cu tot cu TVA pe zi, față de estimarea din contractul scos acum la licitație, estimare de costuri de 2.673 de lei cu TVA pe zi).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Soimarul

Acum 2 ani

Terra building e firma de casa a primariei.asfalteaza,pune gazon,costruiestel repara strazi etc.multe contracte prin ayribuire directa.
Raspunde

Soimarul

Acum 2 ani

Va dati Seama 15.000 de euro pe luna,ce fac aia de atatia bani?? Sifonare de bani.inainte peste tot era un ingrijitor la Inter la Soimii,la Vointa. Ala tundea iarba,uda ( nu ca acum,ala tragea de furtune,muta aspersoare) ingrijea terenul pregatea ptr meciuri etc. Acum 15 000 de euro.pe luna.
Raspunde

Mister

Acum 2 ani

Vai de capul nostru. Sala Transilvania cât primește? Acolo trebuiesc organizate târguri ca pt asta a fost făcută nu pt sport. Sunteți penali toți.
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

Firea de Sibiu nu mai are obraz! Chiar totul se invarte in jurul la Terra building?Am sustinut-o la inceput dar a deraiat de la principii !
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

Terra da bani la fotbal, de ce sa dai altuia contractul, daca nu se pricepe mult mai bine?
Raspunde

McD

Acum 2 ani

...pai la cate activitati sportive se vor desfasura pe arena de fotbal este normal ca acest gazon sa fie zilnic coafat, periat, puricat...vai de mama noastra...
Raspunde

Bobby

Acum 2 ani

Stadionul trebuie sa fie finantat privat, in nici un caz sustinut din banii contribuabililor, aici e buba. Cu 15.000 Euro se pot face multe alte lucruri bune in Sibiu.
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

Numai 15.000? La AN costa peste 70.000, la Cluj Arena cam 60.000. Obsev niste postaci care isi scriu poezia de la partid, fara a compara macar.
Raspunde

Soimarul

Acum 2 ani

Tu compari arenele alea de peste 40.000 de locuri cu asta de 4000?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus