Luni,
15.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Iohannis despre creșterea pensiilor: mi s-ar părea nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei

Iohannis despre creșterea pensiilor: mi s-ar părea nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, cu privire la majorarea pensiilor din septembrie cu 40%, că aceasta este o chestiune care trebuie analizată cu mare atenţie de guvernanţi, arătând că Guvernul ar trebui să ţină cont de faptul că pensionarii sunt de cele mai multe ori o categorie dezavantajată.

"Este o chestiune care trebuie analizată cu mare atenţie de guvernanţi şi la momentul în care avem suficiente date, probabil la jumătatea anului pentru rectificarea bugetară de atunci, Guvernul va trebui să ia o decizie fiindcă după jumătatea anului deja lucrurile trebuie să fie foarte bine clarificate. Însă vreau să vă spun o chestiune care mă priveşte pe mine - mi s-ar părea nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei. Eu voi avea rugămintea către guvernanţi ca atunci când se va face analiza să fie o analiză care ţine cont şi de faptul că pensionarii sunt nu doar o categorie vulnerabilă şi sunt şi o categorie de foarte multe ori dezavantajată. Dacă se va putea sau nu se va putea sau cât se va putea este o întrebare la care va trebui să răspundă la momentul oportun Guvernul", a afirmat şeful statului, citat de Agerpres.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1420

Comentarii

3 comentarii

me345

Acum 2 ani

Pai nu, sa nu plateasca pensionarii. Dar nici pensionarii SPECIALI. inca nici bugetarii nu au platit. Au platit doar cei de la PRIVAT prin concedieri sau somaj. Acum, voi o lalaiti pana dupa alegeri. Apoi veți pune tot taxe peste cei de la PRIVATI, corporatiile malefice. Taxe de solidaritate. Unde e egalitatea? In mare parte, orin cei UN MILION DE SOMERI privatii si.au PLATIT TAXA. pensionarii sunt saraci, de acord, nu trebuie taxati. Dar bugetarii? Dar specialii? Ca ei au mai ramas. Luati tot de la fraierii care lucreaza hoților. A trecut un an de cand Rares Bogdan a scos pensiile speciale in 30 de zile...
Raspunde

sibianca

Acum 2 ani

Oare si pensiile speciale se maresc tot cu 40%, cele platite fara contributivitate. Daca -DA- atunci e foarte rusinos domnule presedinte luati pozitie. S-ar putea plati pensiile marite cele cu contributie daca ati reduce numarul de parlamentari, la 300, deci sa respectati ceea ce au votat romanii la referendum.Averi curajul sa faceti aceasta domnule presedinte si prim ministru ca tot vreti sa faceti alegeri anticipate?
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 2 ani

Mă bucur să aud îi v-eți salva pe pensionari ,singura categorie socială care care ar mai fi fost lăsată de de izbeliște în contextul actualei crize economice .Sigur ați hotărât (nu văd altă explicație )ca toate cele câteva sute de mii de proaspeți şomeri să fie integrați în sistemul bugetar ,bineînțeles având salarile şi sporurile colosale pe care un bugetar din România crede (în ipocrizia lui ) că sunt meritate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus