Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
8°C

Administrația din Copșa Mică publică zilnic cifrele locale legate de coronavirus. ”Nu încălcăm nicio lege”

Administrația din Copșa Mică publică zilnic cifrele locale legate de coronavirus. ”Nu încălcăm nicio lege”

Primăria Copșa Mică a luat decizia de câteva zile să publice toate datele legate de extinderea noului coronavirus, în ciuda restricțiilor impuse de prefectură. Motivul e simplu: ”oamenii trebuie să știe adevărul!”. ”Da, așa e, în mod normal nu se face lucrul acesta, dar noi am decis să publicăm numărul celor infectați din comunitate, pentru că altfel se poate ajunge la o situație periculoasă. Oamenii vor să știe, bârfele circulă, politicul ne acuză că vrem să ascundem datele și așa mai departe. Atunci am decis să publicăm toate aceste date pe pagina de Facebook a primăriei. Oricum, am ales o situație de mijloc, de exemplu, atunci când a fost un singur caz, lumea îl cunoștea și nu am spus, însă acum, când sunt patru, cinci, șase publicăm aceste date. Nu încălcăm nicio lege, nu putem fi acuzați nici măcar de încălcarea legislației privind datele personale, pentru că nu dăm niciun nume, dar comunitatea noastră are dreptul de a fi informată”, a declarat primarul Tudor Mihalache.

mihalache dudu copsa mica

”Să te alerge poliția pentru a te păstra sănătos nu este cea mai normală soluție”

Informațiile prezentate în fiecare zi se referă inclusiv la numărul de familii aflate în izolare și se dau sfaturi care urmează cursul ultimelor știri prezentate de la nivel național. „Când se aude în difuzoare ''stai în casă'', respectați indicațiile autorităților. Există tot timpul informații pe afișiere, pe Facebook, radio şi tv, unde se repetă ce este de făcut. Respectați aceste informații! Nimeni nu vă poate forța mai mult decât atât, să vă protejați. Amenzile nu vă salvează viaţa. Să te alerge poliția pentru a te păstra sănătos nu este cea mai normală soluție. Numărul de cazuri creşte în județ şi în oraș. Nu este o joacă, virusul acesta ucide, ai viaţa în mâinile tale, protejează-ţi familia şi pe tine! Nu intra în contact cu nimeni dacă nu este neapărat nevoie, poartă masca, dacă nu ai, improvizează una, spală-te pe mâini, folosește soluția de cloramină de la dozatoare”, s-a postat pe pagină în cursul zilei de astăzi.

Conform datelor prezentate de Primăria Copșa Mică, astăzi sunt în izolare șase familii, respectiv 16 persoane şi există șase cazuri de contaminare cu Covid19, confirmate şi spitalizate.  ”Relaxarea de care se vorbește la nivel național nu se potrivește în acest moment cu situația locală. Vă rugăm: nu fiţi relaxați şi luați în serios avertismentele.

Nu vă expuneți, fiți sănătoși!”, este mesajul transmis de Primăria Copșa Mică.

Avrigul nu mai publică datele

Și alte localități au publicat aceste date, la nivel local, însă după o perioadă comunicarea a încetat. Unul din cazuri este Primăria Avrig. ”Având în vedere prevederile ordonanțelor militare și a hotarârilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, furnizarea datelor referitoare la persoanele diagnosticate cu noul virus Covid-19 vor fi transmise spre informarea cetățenilor doar de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu. Vă asigurăm în continuare că autoritatea locală va monitoriza strict atât persoanele aflate în izolare, cât și cele de contact”, a anunțat administrația locală, explicând motivul pentru care nu va mai prezenta date cu numărul avrigenilor infectați sau aflați în izolare.  Primarul Adrian David a spus că nu va mai prezenta datele, chiar dacă este frustrant pentru populație. ”În acest moment Primăria Avrig nu face altceva decât să respecte legea! Știu că este frustant pentru mulți dintre noi, însă orice lege e făcută pentru a fi respectată!”, a explicat primarul orașului Avrig.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Elisa

Acum 3 ani

Transparenta este de multe ori si calea cea buna pentru evitarea neplacerilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus