Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Studiul de fezabilitate pentru cartierul Veteranilor, scos la licitație. ”Se urmărește realizarea unui cartier modern”

Studiul de fezabilitate pentru cartierul Veteranilor, scos la licitație. ”Se urmărește realizarea unui cartier modern”

Patru luni de la data semnării contractului este termenul de realizare a studiului de fezabilitate necesar viabilizării cartierului Veteranilor din municipiul Sibiu.

250.000 de lei, fără TVA, este bugetul alocat de Primăria Sibiu contractului de realizare a unui studiu de fezabilitate pentru viabilizarea cartierului situat între drumul Ocnei, șoseaua de centură a Sibiului și pârâul Rosbach. Procedura de atribuire a contractului de realizare a SF-ului a fost lansată prin intermediul Sistemului electronic de achiziții publice în cursul zilei de vineri, 8 mai, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind fixat pentru ziua de 11 iunie.

”Cartierul este în plină dezvoltare, fiind format, în majoritate, din locuințe individuale. Infrastructura este formată din drumuri, în majoritate din structură de pământ și piatră, iar rețelele edilitare de apă, canalizare, electrice, gaz și telecomunicații sunt puțin dezvoltate în zonă. Drumurile și căile de acces generează praf sau noroi în funcție de condițiile atmosferice, îngreunând accesul riveranilor și a celor care tranzitează zona, nu există rețea de iluminat public”, se arată în caietul de sarcini elaborat de Primăria Sibiu pentru realizarea SF-ului.

”Prin această investiție se urmărește realizarea unui cartier modern, cu un aspect plăcut și confortabil, în care cetățenii să beneficieze de condiții civilizate, moderne și sigure de transport auto și pietonal”, documentația de atribuire a contractului
Studiul de fezabilitate solicitat de administrație va trebui să estimeze impactul proiectului de viabilizare, precum și costurile pe care le implică o astfel de investiție. Investiție care ar trebui să ducă la amenajarea căilor de circulație (pentru mașini, bicicliști și pietoni(, a parcărilor, a zonelor de colectare a deșeurilor, dar și a sistemelor de colectare și evacuare a apelor, precum și viabilizarea rețelelor de apă și canalizare, corelat cu proiectele Apă-Canal SA, realizarea canalizației metropolitane și amenajarea unui sistem de iluminat public care folosește sisteme de tip LED.

Ulterior recepționării studiului de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici vor trebui aprobați de către Consiliul local Sibiu. Ca urmare a alocării resurselor financiare vor trebui lansate procedurile de realizare a proiectării tehnice și a execuției lucrărilor.

Sursa foto: Google Earth

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Întrebare întrebătoare

Acum 1 an

Cartierul asta exista de prin anii 2000...foarte inceput de 2000. Daca primaria ar avea o politica coerenta pt. toate zonele noi din oras, si n-ar mai lasa sa apara tot felul de zone fara cea mai mica norma de urbanism, ar fi ceva. Ma gandesc la cartierele proiectate, si care inca le avem, din anii 1890 si dupa 1900, de arhitecti cu scoala. Nu stradute aparute pe granita fostului ogor, strazi de 2m latime, etc. Acum, neaparat, in stilul caracteristic, strazi inguste peste tot si sens unic! Ca sa continuam sa fim mandri de ''le grand ulițe de Hermannstadt''.
Raspunde

Lu

Acum 1 an

Modern ar fi să se aibă în vedere și construirea unei piste de biciclete pe malul pârâului Rossbach (cum propune chiar Planul de Mobilitate Urbană Durabilă în vigoare), din dreptul cartierelor Veteranilor și Tineretului până la confluența cu Cibinul. La Cibin se conectează cu viitoarea pistă de acolo. Poate așa scoate și Consiliul Județean proiectul pentru pista de biciclete spre Ocna Sibiului de la sertar. Mă tot întreb: chiar atât de greu sau scump va fi să construiești în anul 2020 o pistă de biciclete sau, măcar, un drum tehonologic/agricol asfaltat, de 3-4 metri lățime, pe care să fie permisă și circulația bicicliștilor? Sunt exact 9 km de la limita Sibiului până la gara din Ocna Sibiului de-a lungul căii ferate. Dacă s-au dat fonduri europene pentru a construi niște parcări imense în Ocna Sibiului, care sunt folosite strict pe perioada verii, hai 4 luni, cred că se găsesc niște fonduri UE și pentru o amărâtă de piste de biciclete care poate fi utilă tot anul! Ce tot coaceți din 2016 încoace? http://www.turnulsfatului.ro/2016/07/05/presedinta-consiliului-judetean-exista-o-problema-cu-pista-de-biciclete-spre-rasinari-facem-una-si-spre-ocna-sibiului/
Raspunde

Me345

Acum 1 an

30000 500mp intr.una din cele mai depresive zone din sibiu. Uau. Sper ca aceasta minunata criza economica generata de covid sa ii secere pe toti samsarii imobiliari din orasul asta care a inceput sa aiba niste preturi dincolo de orice posibilitati financiare si pentru corporatistii care impanzesc orasul
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Inceput promitator pentru cartierul Veteranilor.Sa speram ca nu va avea soarta Cartierului Arhitectilor.. Si Cartierul Arhitectilor a fost proiectat ca zona rezidentiala cu locuinte individuale si cu toate facilitatile. In prezent este un cosmar urbanistic iar locuitorii se bucura daca pot umple un ibric cu apa.
Raspunde

Adi

Acum 1 an

Chiar dacă este catalogata ca zona depresiva ... la prima și a doua și a treia vedere , arată foarte bine pana acum , străzi de aproximativ 15 m lățime ceea ce nu găsești in alte cartiere noi , case maxim cu un etaj , transport in comun ... cât despre valoarea terenurilor , cred ca sunt prețuri decente având in vedere ca in zone mult mai “înghesuite “ metrul pătrat sare binișor de 100€ . Bineînțeles ca mai trebuie făcute multe lucruri in acest Cartier , dar hai sa fim pozitivi și sa dam un vot de încredere autorităților .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus