Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

A fost stabilită structura anului școlar 2020 – 2021. Școala va începe în 14 septembrie

A fost stabilită structura anului școlar 2020 – 2021. Școala va începe în 14 septembrie

A fost făcut public Ordinul de ministru care stabilește structura anului școlar 2020 – 2021. Astfel, potrivit calendarului prezentat de Ministerul Educației, cursurile vor începe luni, 14 septembrie 2020, iar anul școlar se structurează pe două semestre, pe parcursul a 34 de săptămâni. Anul școlar se va încheia pe 18 iunie 2021.

Conform Ordinului de ministru primul semestru începe în 14 septembrie, are 17 săptămâni de cursuri și se încheie în 29 ianuarie 2021. Cel de-al doilea semestru va avea, de asemenea, 17 săptămâni de cursuri, începe pe 8 februarie și se termină în 18 iunie.

Elevii se vor bucura de cinsi perioade în care vor avea vacanță. Așadar, vacanța intersemestrială pentru învățământ preșcolar și primar va fi în perioada 26 octombrie - 1 noiembrie 2020, vacanța de iarnă între 23 decembrie 2020 și 10 ianuarie 2021, cea de-a doua vacanță intersemestrială, între 30 ianuarie și 7 februarie 2021, vacanța de primăvară va fi între 2 și 11 aprilie pentru cei care sărbătoresc Paștele Catolic și între 30 aprilie și 9 mai pentru cei care sărbătoreasc Paștele Ortodox și vacanța de vară, care începe în 18 iunie. În ordin se menționează că, prin excepție de la prevederile anterior menționate pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 4 iunie 2021.

Astfel, pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal - filiera tehnologică, cu excepția claselor terminale și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

Programul național ‚‚Școala Altfel’’ se va desfășura în perioada 5 octombrie 2020 - 4 iunie 2021, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

elevul Dima dintr-a saptea

Acum 3 ani

Perfect! Sa speram ca va fi scoala, nu scoala online, nu scoala vietii!
Raspunde

elevul Dima dintr-a saptea

Acum 3 ani

De ce ati dat dislike? Toti cei care ati dat dislike aeti numai scoala vietii si v-ati simtit vizati?
Raspunde

Jiji

Acum 3 ani

Domnule Dima, fiti va rog amabil si explicati-ne aici, in spatiul public, de ce sunteti impotriva tranzitiei/dezvoltarii sistemului de invatamint in mediul on-line ?!? Considerati oare ca anumite trasaturi caracteristice ale poporului roman de cel putin 2.000 de ani (ca de ex. tendinta de a lua viata la misto - cel putin de-o maniera partiala ori lipsa de concentrare pe termen mediu si lung ori inlocuirea planificarii si organizarii cu improvizatia generalizata etc) sint factori care justifica prezenta cotidiana in edificiile de invatamint ? Merci pentru potentiala explicatie.
Raspunde

Un pedagog de scoala noua

Acum 3 ani

Elevule "Dima" crezi ca informatia oferita de catre dascali penetreaza materia cenusie a junilor din spatiul carpato-danubiano-pontic numai si numai daca procesul de invatamint se desfasoara intre peretii scolii ?
Raspunde

Dar Szabin

Acum 3 ani

Voi in minister când faceți asemenea structură școlară mă refer la perioada vacanțelor pe ce logică le aplicați. Vacante fracționate duse până în ultima zii de început de sărbători să nu își poată face omul concediul integral împreună cu familia Vacanțe scurte an scolar prea lung dar voi dascălii beneficiați de același cuantum al vacanțelor plătite. Cum vine totuși asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus