Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

ANM: Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României, de luni seara

ANM: Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României, de luni seara

Începând din seara zilei de luni, 11 mai, circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României, transmit specialiștii  Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). În aceste zone temporar va ploua, fiind favorizată depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care va ajunge deasupra României va fi redusă.

Potrivit meteorologilor, depunerile de praf în România vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua, cu o probabilitate mai mare în noaptea de luni spre marți (11/12 mai) în vest, nord-vest și în centru, iar, îndeosebi în prima parte a zilei de marți, 12 mai, în zonele de deal și de munte precum și în centrul și nord-estul teritoriului.

De asemenea, meteorologii au anunțat luni că întreg județul Sibiu va intra săptămâna aceasta sub incidența unei avertizări de tip cod galben de furtuni.

Codul galben intră în vigoare în această seară, de la ora 22:00 și expiră marți seara, la ora 23:00, existând posibilitatea prelungirii lui.

”În intervalul menționat, local în Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a regiunii și, mai ales pe parcursul zilei de marți (12 mai), se vor înregistra viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h, iar la munte va sufla cu peste 70…80 km/h.”, au transmis meteorologii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1530

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus