Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
1°C

O sibiancă, victima noului mod de operare al infractorilor, adaptat la COVID

O sibiancă, victima noului mod de operare al infractorilor, adaptat la COVID

O femeie în vârstă de 77 de ani a fost victima unui nou mod de operare al infractorilor: furtul prin împrietenire, cu mască și mănuși.

O femeie domiciliată în municipiul Sibiu a anunțat la poliție în urmă cu câteva ore că a fost victima unui furt. Polițiștii de la investigații criminale, în urma cercetărilor efectuate, au constatat că un bărbat, a cărui identitate a rămas necunoscută, a pătruns în locuința victimei, cu acordul acesteia, invocând necesitatea efectuării unor reparații la infrastructura de cablu. În imobil, bărbatul i-a cerut să îi schimbe o bancnotă de 200 de lei și profitând de neatenția femeii, i-a sustras 1200 de lei dintr-un dulap în care aceasta își păstra banii. Falsul angajat purta mască de protecție. Polițiștii Biroului Investigații Criminale efectuează cercetări pentru a identifica  și trage la răspundere autorul, transmit polițiștii sibieni.

Recomandările autorităților

Unul dintre modurile de operare ale hoților care fură din locuințe este cel „prin împrietenire”. Acești infractori acționează prin distragerea atenției sau atribuirea unor calități false. Astfel, ei încearcă să ajungă în casele oamenilor, pentru a le sustrage banii sau bunurile de valoare, arată polițiștii. Acest tip de infractor este politicos și pretinde a fi un reprezentant al unor autorități publice, companii de gaze, cablu, apă sau electricitate și face parte din categoria persoanelor convingătoare și insistente. Sunt cazuri în care poartă adesea salopete cu logo-ul companiei. Acum, în perioadă de criză sanitară, aceștia și-au pus și mască și mănuși.

Iată o serie de recomandări ale autorităților

- nu permiteți accesul persoanelor necunoscute în locuință, iar dacă este necesară efectuarea unor lucrări de reparații TV, internet, instalații sanitare, sau altele, solicitați prezentarea legitimației.

- rugați un vecin să fie de față, atunci când în locuința lor se desfășoară astfel de lucrări.

- nu plătiți astfel de servicii pe loc, ci ulterior lucrărilor, după emiterea unei facturi.

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 5789

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus