Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Caz de coronavirus confirmat la un cămin de bătrâni din Sibiu

Caz de coronavirus confirmat la un cămin de bătrâni din Sibiu

Un vârstnic de la un cămin de bătrâni din Sibiu a fost confirmat pozitiv în urma testării SARS CoV-2. Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții Prefecturii Sibiu a fost demarată o anchetă epidemiologică și toți angajații și beneficiarii căminului au fost testați. Toate rezultatele au ieșit negative, astfel nu s-a impus izolarea niciunei persoane.

„În ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice din Sibiu, unde a fost confirmat pozitiv în urma testării un rezident al căminului, Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică. Din informațiile raportate până la această oră au fost testați toți beneficiarii și angajații centrului, care au primit rezultate negative. De asemenea s-a constatat că s-au respectat toate măsurile de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2 încă de la debutul pandemiei”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei Sibiu confirmă măsurile de protecție luate încă de la începutul pandemiei și specifică faptul că au fost patru persoane care au intrat în contact direct cu vârstnicul infectat, dar cum rezultatele testelor au fost negative nu s-a mai impus izolarea lor.

„Direcția de Asistenţă Socială a luat măsuri de protecție a vârstnicilor din Cămin încă de la începutul stării de urgență. Vizitele aparținătorilor au fost suspendate. Zilnic, vârstnicilor le-a fost măsurată temperatura corporală. Angajații Căminului poartă mască şi mănuşi şi au avut și au la dispoziție substanțe dezinfectante pentru mâini și suprafețe. De asemenea, personalul Căminului a fost testat frecvent şi izolat între ture într-o unitate de cazare pusă la dispoziție de Primăria Sibiu, pentru a evita riscul contractării virusului și transmiterea acestuia la beneficiarii din Cămin”, transmite Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Sursa Foto: Arhivă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

sameoldsibiu

Acum 2 ani

acuma asteptam sa ne spuneti CUM PUII MEI are omul ala virusul? de la cine? din aer? ori testul lui e gresit, ori al celorlalti 4!! ori asta cu respectatul normelor e o poveste de adormit copiii Numa mie mi se pare ca PUTE chestia asta?
Raspunde

Ioo

Acum 2 ani

Varstnicii din camine nu sunt prizonieri. Pot sa aiba si ei contacte directe...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus