Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
13°C

Premieră pentru Evaluarea Națională. Klaus Iohannis anunță o a doua sesiune

Premieră pentru Evaluarea Națională. Klaus Iohannis anunță o a doua sesiune

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat în urmă cu puțin timp organizarea unei a doua sesiuni pentru examenele de Evaluare Națională, la care vor participa doar elevii care sunt bolnavi atunci când se țin examenele din prima sesiune, cei care prezintă febră și nu pot intra în sala de clasă și  elevii care se află în izolare sau carantină alături de familia lor. Prima sesiune de Evaluare Națională începe în 15 iunie, iar cea de-a doua sesiune are loc începând cu 29 iunie.

„Examenele naționale vor avea loc fizic așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat. A apărut, însă, o problemă pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se țin examenele, este posibil să vină copii la școală pentru examen și la termometru să se constate că au febră și nu pot să intre la examen. Pentru acești copii am considerat că trebuie să găsim o soluție să primească totuși aceeași șansă ca și copiii care pot intra la examen și atunci se va organiza, atenție vorbesc de Evaluare Națională, o a doua sesiune începând din 29 iunie”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a făcut referire și la copiii care sunt în carantină sau izolați alături de familia lor sau care locuiesc în cartiere sau localități aflate în carantină. Acesta a ținut să sublinieze de mai multe ori că cea de-a doua sesiune este special organizată doar pentru acești elevi care nu pot participa la sesiunea din 15 iunie pe motive medicale sau de carantină. În ceea ce privește Bacalaureatul, aici examenul va avea două sesiuni, la fel ca în anii precedenți. Așadar, elevii care nu se pot prezenta la prima sesiune vor mai avea o șansă la sesiunea organizată în luna august.

„În privința bacalaureatului cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și pentru a putea rezolva chestiunea celor care din varii motive nu pot veni la prima sesiune se va organiza, ca și în alți ani, o a doua sesiune de bacalaureat, în august și acești copii vor putea atunci să participe”, a mai spus Iohannis.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus