Sâmbătă,
19.09.2020
Innorat
Acum
12°C

Doi elevi depistați cu febră în prima zi de școală

02 Iunie 2020 14:33

Doi elevi depistați cu febră în prima zi de școală

Astăzi, 2 iunie, elevii din ani terminali s-au reîntors în unitățile de învățământ pentru pregătirea examenelor naționale, respectiv Evaluarea Națională și Bacalaureat. Din totalul celor care s-au prezentat doi elevi nu au fost primiți la pregătire, pentru că, la intrarea în școală, în urma verificării cu termometrul, aceștia prezentau o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius. Unul dintre elevi este de la Liceul de Artă din Sibiu, iar celălalt de la Școala Gimnazială „Regele Ferdinad”.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) prezența în prima zi de pregătire pentru examenele naționale a fost mare. Astfel, la nivelul unităților de învățământ din județul Sibiu, astăzi, la ora 8.00 s-au prezentat 2.259 de elevi la clasa a VIII-a din totalul de 2.624 (86,09%) și 1. 249 de elevi la clasa a XII-a din totalul de 1.569 (79,6%). Aceștia au fost repartizați, pe grupe, pentru desfășurarea pregătirilor acestor examene.

Cea mai bună rată de prezență, de 100%, s-a înregistrat în 29 de unități de învățământ: Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu, Școala Gimnazială Slimnic, Școala Gimnazială ”Ion Pop Reteganu” Orlat, Școala Gimnazială Apoldu de Jos, Școala Gimnazială Chirpăr, Școala Gimnazială Loamneș, Școala Gimnazială ”Samuil Micu” Sadu, Școala Gimnazială ”Aviator Ioan Sava” Alțâna, Școala Gimnazială Șura Mică, Școala Gimnazială ”Ilie Micu” Ludoș, Școala Gimnazială Cârța, Școala Gimnazială Axente Sever, Școala Gimnazială ”Ioan Moraru” Dârlos, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Râu Sadului, Școala Gimnazială Bazna, Școala Gimnazială Nr. 12 Sibiu, Școala Gimnazială Scoreiu, Școala Gimnazială Șeica Mică, Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 7 Mediaș, Școala Gimnazială Brădeni, Școala Gimnazială ”Ioan Slavici” Sibiu, Școala Gimnazială ”Viorel Cucu Paltin” Arpașu de Jos, Școala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie, Școala Gimnazială Porumbacu de Jos, Școala Gimnazială ”Sava Popovici Barcianu” Rășinari, Școala Gimnazială ”Constantin Ioan Motaș” Mediaș, Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură ”Carol I” Sibiu, conform datelor oferite de prof. Constantin Dincă, purtător de cuvânt IȘJ Sibiu.  

Doi elevi, însă, de la Liceul de Artă Sibiu și Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu, nu au fost primiți la pregătire, deoarece la triajul făcut de către cadrele medicale, la intrarea în școală, au avut o temperatură a corpului mai mare de 37,3 grade Celsius. Aceștia au fost sfătuiți să ia legătura cu medicul de familie. 

Perioada de pregătire a elevilor, în școli, este între 2 – 12 iunie.

Sursa Foto: Arhivă

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Dan2 Cp

Acum 3 luni

ceva nu e in regula,poate fi abuz

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus