Miercuri,
23.09.2020
Parțial Noros
Acum
23°C

Spitalul Județean: Apel la sibienii care s-au vindecat de COVID 19 să doneze plasmă

02 Iunie 2020 08:14

Spitalul Județean: Apel la sibienii care s-au vindecat de COVID 19 să doneze plasmă

Reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu au lansat un apel către sibienii care s-au vindecat de coronavirus să meargă să doneze plasmă.

"Donatorii de plasmă hiperimună de până acum, din Sibiu, sunt cadre medico-sanitare trecute prin infecţia COVID-19. La fel de discreţi, continuă să salveze vieţi. Dacă dintre cele peste 300 de persoane vindecate ar face 10% acest gest, am avea şansa să salvăm mai mulţi pacienţi critici. E un apel la solidaritate", a declarat pentru AGERPRES, şeful Secţiei Infecţioase din SCJU Sibiu, Victoria Bîrluţiu.

Şase pacienţi vindecaţi de COVID-19 au donat până acum plasmă la Sibiu, potrivit purtătorului de cuvânt al Centrului de Transfuzii Sanguine Sibiu, biologul Livia Mareş. Aceasta a precizat, pentru AGERPRES, că unul dintre pacienţii vindecaţi de COVID-19 a donat de două ori plasmă.

Până acum doi pacienţi aflaţi la Terapie Intensivă la SCJU Sibiu au beneficiat de tratamentul cu plasmă hiperimună, potrivit datelor făcute publice până în prezent de cei de la spitalul sibian.

Vizualizari: 775

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus