Duminică,
13.06.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

Investiție de 255.000 lei pentru un nou modul la Spitalul Județean

Investiție de 255.000 lei pentru un nou modul la Spitalul Județean

Un nou modul a fost dat în folosință la finalul săptămânii trecute pentru relocarea compartimentului tampon din UPU, anunță reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu. Este vorba despre amenajarea unui modul extern temporar în vederea reintroducerii în circuitul funcțional a secțiilor de Chirurgie, precum și a secțiilor de Ortopedie, Urologie, Neurochirurgie, secțiile medicale, Diabet, Gastroenterologie, Endocrinologie. Investiția în cazul acestui modul a fost de aproximativ 255.000 lei, bani proveniți din sponsorizări. 

„Modulul a fost dat în folosință la finalul săptămânii trecute. În urma acestui demers, se asigură condițiile de siguranță a pacienților și personalului în contextul epidemiei de coronavirus, pacienții cu suspiciune de COVID-19 fiind internați în acest modul până la aflarea rezultatelor testărilor. Modulul temporar este alcătuit din 6 containere de birou Containex, care au fost amplasate în proximitatea Unității de Primiri Urgențe, lângă aleea de acces către parcarea SCJU Sibiu. Construcția este una temporară urmând să aibă destinația menționată doar pe perioada pandemiei”, spun reprezentanții instituției. 

Valoarea investiției s-a ridicat la circa 255.000 lei, banii provenind din sponsorizări. 130.000 lei au fost din partea C&A România, prin Fundația Baby Care, cu implicarea dlui Cătălin Roșca,  Country Manager C&A, utilizați pentru achiziționarea containerelor, 95.000 din partea Fundației Comunitare Sibiu utilizați pentru realizarea următoarelor lucrări: platformă beton pentru amplasare containere, confecție metalică între containere (copertină), confecționare tâmplărie PVC cu geam termopan și uși și  30.000 din partea Compa. S.A, utilizați pentru dotarea modulului cu aer condiționat. 

În cadrul modulului au fost amenajate 11 spații de cazare cu un pat (saloane), două grupuri sanitare, un spațiu de examinare în vederea utilizării unui aparat radiologic mobil, două saloane pentru gestionarea urgențelor majore, care vor fi dotate cu echipamente specifice și un cabinet pentru personalul medical. Toate spațiile sunt dotate cu aer condiționat. 

„Le mulțumim sponsorilor de la C&A România, Fundația Comunitară Sibiu și Compa pentru asigurarea fondurilor care au făcut posibilă realizarea acestui modul extern care a fost esențială în demersul nostru de repornire a activității medicale a secțiilor spitalului. Este obligatoriu să creăm circuite funcționale separate și am reușit acest lucru prin efortul conjugat al comunității, spitalului și Consiliului Județean Sibiu. Îi mulțumesc, de asemenea și dlui Ec. Benchea Cornel, care a reușit implicarea mediului de afaceri în dezvoltarea serviciilor medicale oferite de SCJU Sibiu. Îi asigur totodată pe sibieni că vom continua să dezvoltăm serviciile medicale din cadrul  celei mai mari unități spitalicești a județului”, declară Conf.univ.dr. Liliana Coldea, Managerul SCJU Sibiu. 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus