Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Vești proaste pentru economia Sibiului: Opt mari angajatori anunță disponibilizări în masă

Vești proaste pentru economia Sibiului: Opt mari angajatori anunță disponibilizări în masă

În perioada următoare, peste o mie de sibieni vor fi trimiși în șomaj, reprezentanții mai multor companii mari informând Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă că vor face disponibilizări în masă.

Opt mari angajatori din județul Sibiu au informat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu că vor face disponibilizări în perioada iunie-iulie. În total, 857 de persoane care lucrează atât în Zona Industrială Vest cât și în localitățile Mediaș și Avrig vor rămâne fără un loc de muncă. Reprezentanții AJFOM Sibiu au explicat pentru Turnul Sfatului că aceasta este cea de-a doua notificare depusă de angajatorii respectivi, prin urmare, decizia este finală.

”Este vorba despre persoane care lucrează în următoarele sectoare: comerț cu piese și accesorii auto pentru autovehicule, fabricarea de echipamente electrice și electronice, hoteluri și spații de cazare”, a declarat Dana Radu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Sibiu.

În afara celor opt angajatori menționați mai sus, alți opt și-au manifestat dorința de a concedia 256 de persoane, însă în cazul lor decizia finală rămâne de văzut întrucât, din punct de vedere procedural, se află doar la prima notificare către AJOFM și situația se poate schimba pe parcurs. ”Aici vorbim despre angajatori din sectorul hotelier, din industria textilă și firme de curățenie, printre altele”, mai explică reprezentanții AJOFM.

Reamintim că numărul locurilor de muncă vacante în județul Sibiu săptămâna trecută a fost cu aproape 70% mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut. Sibienii interesați de un job aveau disponibile 316 locuri de muncă vacante oferite de 43 angajatori, pe când în aceeași perioadă a anului trecut erau disponibile 1157 de job-uri, oferite de 77 de angajatori, ceea ce înseamnă o scădere de peste 70%.

Cu toate acestea, rata șomajului în Sibiu la finalul lunii mai era de la 2.07%.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 22003

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gândesc Deci Exist

Acum 2 ani

Trăiască PNL-ul și prostimea care i-a votat. Le pleacă angajatorii de sub nas și ei tot inventează din pix victime ale Covid-19. Române, tare prost mai ești dacă și după asta mai pui ștampila pe retarzii ăștia.

Raspunde

Ale Sb

Acum 2 ani

Nu gândești, dar din păcate existi
Raspunde

Mihai Barbu

Acum 2 ani

"În afara celor opt angajatori menționați mai sus" - totusi care sunt cei 8 angajatori? :))))
Raspunde

Erlkonig Cocis

Acum 2 ani

Da pesedache, dacă erau ai voștri veneau acum angajatori buluc. N-o să pună nimeni ștampila pe retarzii tăi.
Raspunde

Michaela Mihai

Acum 2 ani

trece si corona ... si noi tot sibieni ramanem !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus