Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Pensiile speciale vor fi impozitate cu 85%, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților

Pensiile speciale vor fi impozitate cu 85%, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților

Parlamentul a decis miercuri impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Proiectul a fost votat aproape în unanimitate de deputați și merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat miercuri impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Au fost 307 voturi pentru, un vot împotrivă. Conform actului normativ pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis, scrie digi24.ro.

Conform unui amendament de la PSD, PNL şi USR, pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85% pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a solicitat introducerea la plenul reunit de joi a acelui articol din lege care se referă strict la parlamentari.

"Pentru a nu exista niciun dubiu de neconstituţionalitate, propun ca mâine, la plenul reunit, să introducem acest proiect strict pentru articolul care face referire la parlamentari, pentru că, aşa cum ştiţi, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice statutul parlamentarilor. (...) Pentru acest articol, plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituţională, prin care eliminăm toate pensiile speciale din România", a spus Simonis, citat de Agerpres.

Proiectul, adoptat de Senat în 2019, a fost susţinut în plen de toate grupurile parlamentare, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2311

Comentarii

1 comentarii

Toma Toma

Acum 3 ani

Mi se pare extrem de suspecta aceasta concordie sau armonie intre parlamentari!Mai ales ca printre beneficiari se numara si ei!Se stie ca ei nu ofera nimic daca nu au de castigat.Ce-ati spune daca gasca lui Dorneanu nu va da-o la intors si va respinge-o ca nelegala iar ei vor spune:vedeti,noi am propus dar nu se poate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus