Sâmbătă,
20.07.2024
Ploi Scurte
Acum
20°C

Fată de 13 ani violată de un taximetrist sibian care a luat-o până în Șelimbăr

Fată de 13 ani violată de un taximetrist sibian care a luat-o până în Șelimbăr

O minoră care a fugit de acasă a fost violată de taximetristul căruia îi ceruse ajutorul. Totul se întâmpla în Sibiu, în iarna lui 2019, cu câteva zile înainte de noul an. Pentru bărbat a fost dispusă pedeapsa cu închisoarea, 3 ani și 10 luni, precum și plata de daune morale victimei. 

Fata, în vârstă de 13 ani la vremea aceea, a fugit de acasă în noaptea din 27 spre 28 decembrie 2019. A intrat în vorbă cu suspectul, rugându-l să o ducă la Șelimbăr, spunându-i că are doar 3 lei să îi ofere. Reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia relatează că minora ar fi mințit că are 17 ani. Totodată, i-a mărturisit taximetristului că fugise de acasă, acesta i-a propus să se plimbe cu mașina personală prin Sibiu, iar fata a acceptat. 

Ajunși pe un câmp, tânărul i-a spus minorei că dacă nu va accepta să întrețină relații sexuale cu el, o va lăsa acolo și va pleca. Deși fata de 13 ani nu a acceptat, bărbatul ar fi violat-o, iar în jurul orei 5:30 dimineața ar fi dus-o înapoi în Sibiu. Victima a cerut mai apoi ajutorul unei persoane cu care s-a prezentat la poliție. 

După ce minora a reclamat autorităților întâmplarea, tânărul a fost plasat sub control judiciar, iar pe tot parcursul procesului a stat în libertate. Acesta și-a recunoscut fapta și a declarat că regretă cele întâmplate, arată sursa citată. 

Conform Judecătoriei Sibiu, inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani și zece luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de viol. Totodată, acestuia i se interzice să comunice cu victima sau să se apropie de aceasta la mai puțin de zece metri, de locuința sau școala acesteia, pe o perioadă de doi ani. Mai mult, obligă inculpatul la plata sumei de 7700 lei către persoana vătămată, reprezentând daune morale, precum și la plata sumei de 715 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Sentința a fost pronunțată pe 13 mai, iar tânărul a făcut apel. Dosarul s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, iar o primă ședință va avea loc pe 16 iulie.

Sursa: Alba24.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus