Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
28°C

Bulevardele Sibiului vor avea iluminat public la standarde europene. Proiect de peste 6,6 milioane lei

Bulevardele Sibiului vor avea iluminat public la standarde europene. Proiect de peste 6,6 milioane lei

Consiliul local Sibiu a supus spre aprobare modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public pe mai multe bulevarde principale ale orașului. Este vorba despre Șoseaua Alba Iulia, Bulevardul General Vasile Milea, Bulevardul Corneliu Coposu, Calea Dumbrăvii și porțiunea între Vasile Mirea și sensul giratoriu Aurel Vlaicu.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la aproximativ 6,6 milioane lei, sumă ce include TVA. Potrivit documentației supuse spre aprobare, pe toate străzile cuprinse în zona studiată, în prezent, s-a constat existența unui iluminat public neconform, fără a fi realizate nivelele de iluminare recomandate de normele europene. Conform standardelor UE trebuie îndeplinite o serie de cerințe minime impuse fără, însă a supradimensiona sistemele. În documentație se arată că această investiție respectă prescripțiile impuse de standarde și presupune efectuarea unor lucrări principale de modernizare și eficientizare a sistemului de iluminat public prin a îndeplini atât parametri cantitativi (luminanță, nivel de iluminare), cât și parametri calitativi impuși (uniformități generale și longitudinale). Modernizarea acestui sistem va duce la creșterea siguranței traficului atât pentru șoferi cât și pentru pietoni.

Sistemul de comandă și control va fi unul inteligent de management prin telegestiune, care va monitoriza în timp real comanda și starea de funcționare a aparatelor de iluminat.

Pentru fiecare din zonele luate în discuție se va realiza un sistem de iluminat public (SIP) prin înlocuirea și completarea pe stâlpii existenți cu aparate de iluminat LED echipate cu sistem de telegestiune. Se estimează că vor fi folosite 843 de bucăți.

 Proiectul urmează să fie supus aprobării în ședința de Consiliu Local care va avea loc joi, 25 iunie.

Sursa foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus