Sâmbătă,
17.04.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Cel mai mare șantier al orașului, rămas fără constructor: bugetul crește cu 54%

Cel mai mare șantier al orașului, rămas fără constructor: bugetul crește cu 54%

Înainte de lansarea unei noi licitații pentru redeschiderea șantierului unui nou liceu de artă al Sibiului, consilierii locali sunt chemați să aprobe indexarea costurilor estimate pentru construcție și montaj de la 20,6 la 31,9 milioane de lei.

Indicatorii tehnico-economici care prevedeau alocarea a 20,66 de milioane de lei, fără TVA, pentru lucrările de construire și montaj ale noului Liceu de Artă al Sibiului au fost aprobați de către consilierii locali în luna ianuarie a anului 2017. Contractul de proiectare și execuție a noului liceu a fost semnat un an și jumătate mai târziu, fiind atribuit asocierii Construcții SA – Arhimus. După finalizarea proiectării, însă, lucrările au avansat greu, astfel încât în aprilie anul acesta, când noile clădiri ar fi trebuit predate, administrația orașului estima că doar 10% din obiectiv a fost realizat. Contractul cu cei de la Construcții SA a fost încheiat la termen, urmând ca lucrările rămase de executat să facă obiectul unei noi proceduri de atribuire. 

Înaintea licitației, administrația propune actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai lucrării, motivat de faptul că în 2018 a fost adoptată ”celebra” Ordonanță de urgență 114, ”prin care a avut loc modificarea salariului minim brut pe țară, pentru domeniul construcțiilor”, după cum se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre aflat pe masa consilierilor locali. Actualizarea devizului a fost realizată de A.Plan SRL, firma de arhitectură care a realizat documentația prealabilă lucrării.

În urma acestei actualizări, lucrările de construire și montaj sunt acum estimate la 31.927.166 de lei (în această valoare intrând și ceea ce a fost deja executat). Indicatorii tehnici ai viitorului Liceu rămân nemodificați.

Valoarea exactă a lucrărilor rămase de executat va fi stabilită în urma viitoarei licitații ce urmează a fi lansată pentru finalizarea obiectivului.

Cel mai mare șantier 

Noul Liceu de Artă al Sibiului reprezenta – până pe 22 aprilie 2020, când contractul a fost considerat încheiat – cea mai mare lucrare a administrației publice locale aflată în faza de implementare. 

Șantierul noului Liceu de Artă este fără constructor, în prezent

Viitorul liceu trebuie amenajat în clădirea reabilitată a fostului cămin al Colegiului Economic ”Gheorghe Barițiu” și într-o clădire nouă proiectată în curtea colegiului. Cele două corpuri de clădire ar urma conectate prin intermediul unui al treilea corp de clădire suspendat.

În total, 21 de clase în care să încapă aproximativ 450 de elevi ar trebui să aibă viitorul liceu. Noua clădire aflată în curs de construire va avea o formă de “L“: o latură urmează să aibă ca regim de înălțime parter, etaj și etaj retras, iar cealaltă parter și două etaje. Corpul va avea și o sală de festivități pe două niveluri, care va putea fi folosită și drept sală de audiții, dar și sală pentru spectacole.

Citește și Cel mai mare șantier public al Sibiului se închide. ”Avansul lucrărilor nu a ajuns nici la zece la sută”

Vizualizari: 3781

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Bodgan B

Acum 9 luni

Se mira cineva? Tipic acestui oras foarte bine cârmuit. mai putin câr si mai mult ....
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 9 luni

korupzionen cine o semnat contractul?sibienii contribuabili CINE O SEMNT SA DEA BANII INAPOI sau primaria din orasul minune
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus