Vineri,
24.09.2021
Innorat
Acum
16°C

BAC 2020 matematică și istorie: „Dacă o gândeai puțin logic, era acolo”

BAC 2020 matematică și istorie: „Dacă o gândeai puțin logic, era acolo”

Astăzi, 24 iunie, 2.423 de elevii de clasa a XII-a au susținut proba obligatorie a profilului. Dintre aceștia 1.727 au dat la matematică, iar 693 la istorie. Din spusele celor care au susținut proba, anul acesta subiectele au fost ceva mai ușoare. Nici astăzi nu au fost elevi cu febră peste 37,3 grade, însă, de această dată reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu au transmis că 5 elevi se află în autoizolare. Aceștia vor susține proba în etapa specială ce debutează în 6 iulie. 

Astăzi vremea în Sibiu a fost mai puțin capricioasă. În soarele amiezii, unul câte unul, elevii care au susținut proba obligatorie a profilului la „Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară” din Sibiu au ieșit pe poarta unității școlare cu emoții mai mari decât în sala de clasă. Pentru unii examenul a fost ușor, pentru a alții nivelul de greutate a fost potrivit.

„Foarte ușor a fost la mate. Primul și al doilea exercițiu au fost mai ușoare, al treilea a fost mai greu. La al treilea n-am scris aproape deloc”, spune unul dintre elevi.

Au ieșit și cei care l-au susținut la istorie. „A fost destul de ușor. N-au fost subiecte care să ridice probleme. La subiectul al treilea au dat practici politice în România, în secolul XX. La primele subiecte au fost secolele XIII și XIV”, spune una dintre eleve. Fata își dorește să urmeze o Facultatea de Științe Economice, la Departamentul de Management, Marketing si Administrarea Afacerii.

Puțin mai departe un alt tânăr abia a ieșit din examen și studiază subiectele la istorie.

„M-am descurcat relativ bine. Eu dau BAC-ul după cinci ani după ce am terminat. Ținând cont că am trecut peste materie acum foarte mult timp nu a fost nici greu, dar nici ușor. Dacă o gândeai puțin logic, era acolo. La istorie să vă spun sincer, ieri am învățat. M-am uitat și la ce s-a dat în anii precedenți și am văzut că sunt subiecte referitoare la secolele V, VIII, XIX, XX și m-am uitat la conducători, domnitori, la fapte. Eu spun că m-am descurcat, dar vom vedea la rezultatul final”, spune tânărul.

Un alt elev, care ieșise de la proba la matematică, părea încrezător, deși subiectele nu i sau părut tocmai ușoare.

„La Matematică a fost destul de greu, cel puțin în ceea ce mă privește. La subiectul doi, au dat compoziția comutativă și nu am fost pe subiect. La primul a fost ok, dar subiectul trei mi s-a părut extrem de greu. După ce scap de bacalaureat aș vrea să mă fac polițist. Mai am mâine la biologie ți gata”, spune băiatul.

Mâine, 24 iunie, elevii vor susține proba la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie).

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 30 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 30 iunie (în intervalul orar 16:00 - 20:00) și 1 iulie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi depuse sau transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 5 iulie.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus