Miercuri,
07.12.2022
Ceata
Acum
4°C

Bac 2020: Sibiul pe locul II la nivel național înainte de contestații

Bac 2020: Sibiul pe locul II la nivel național înainte de contestații

Județul Sibiu se află pe locul II la nivel național cu un procent de promovabilitate de 71,8%, cu aproape 10% mai mare decât procentul de promovabilitate pe întreaga Românie, care este de 62.9%.

La nivel național rata de promovabilitate, înainte de contestații, a elevilor care au susținut anul acesta examenul de Bacalaureat este de 62,9%. Procente de promovare peste 70% s-au înregistrat în județele Cluj (77.8%), Sibiu (71.8%), Iași ( 71.4%) și Brașov (71.00%). În Capitală, rata de promovare s-a situat la 70%.

Județele în care ratele de promovare au fost sub 50% sunt Ilfov (32.2%), Giurgiu (42.4%), Mehedinți (47.8%) și Gorj (49.7%).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Sursa Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Io Nut

Acum 2 ani

Ma așteptam ca în topul rușinii sa fie la mai multe județe conduse psd. Probabil ca dacă ar face cineva o statistica pentru toate județele, în jumătatea de jos ar fi plin de pesedache. Bă, vă țin ăia prosti și tot pe ei ii votați?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus