Miercuri,
14.04.2021
Innorat
Acum
3°C

Clinica Proctoven: Același profesionalism, alt sediu, mai mulți medici și contracte cu CNAS

Clinica Proctoven: Același profesionalism, alt sediu, mai mulți medici și contracte cu CNAS

Sunt mai bine de nouă ani de când Clinica Proctoven oferă servicii medicale diversificate sibienilor și nu numai. Nouă ani de când, în anul 2011, dr. Ciprian Tănăsescu, un medic tânăr a decis să-și creeze propriul sistem medical în care pacienții să simtă siguranță, iar colegii medici cu care lucrează să simtă apreciere și sprijin în practicarea meseriei lor. Acum, după acești ani în care experiența acumulată și-a spus cuvântul, a venit momentul în care medicul Tănăsescu duce Proctoven la un alt nivel.

Clinica s-a mutat într-o locație nouă, pe strada Rusciorului, în orașul de jos, foarte aproape de centrul Sibiului. Cabinetele sunt spațioase cu un design special gândit pentru confortul psihic al pacientului. În noua locație un etaj întreg este dedicat blocului operator, cu aparatură de ultimă generație, nouă. Echipa de medici a fost extinsă cu cinci noi specialiști, iar la parterul clinicii vor fi o farmacie și un laborator de analize. De asemenea, se are în vedere încheierea de contracte cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru realizarea de consultații gratuite. Proctoven devine astfel un tot de servicii medicale puse la dispoziția pacienților. 

De la începutul lunii iunie Clinica Proctoven s-a mutat într-un nou sediu, pe strada Rusciorului, la numărul 18. Medicul Ciprian Tănăsescu, managerul clinicii a gândit noua locație Proctoven, în amănunt, pentru a putea aduce în Sibiu standardele din străinătate.

Noul sediu al Clinicii Proctoven

Cabinetele sunt mari, generoase, saloanele au condiții de lux, iar sala de recepție are un design menit să creeze un ambient relaxant pentru pacienții. Clădirea are o bandă specială pentru persoanele cu handicap și probleme locomotorii, iar în interior există un lift care poate transporta pacienții de la un nivel la altul. De asemenea, în noul sediu există o farmacie care va fi deschisă prin uși de acces atât pentru cei din exteriorul clinicii, cât și pentru pacienții din interior, dar și un laborator de analize Gral cu care reprezentanții clinicii au semnat un contract de colaborare.  

Cabinet consultații

„ Ne-am gândit ca pacientul în momentul în care vine în clinică să beneficieze de orice investigație pentru stabilirea  diagnosticului și orice terapie necesară. Consultațiile se fac în cabinete ultramoderne, tratamentele chirurgicale beneficiază de cea mai nouă tehnologie, iar pacienții au la dispoziție farmacia unde poate să-și cumpere medicamentele necesare și laboratorul unde își pot face investigațiile recomandate. Ne-am gândit să oferim celor care aleg clinica noastră toată gama de servicii”, spune dr. Ciprian Tănăsescu.

Clinica Proctoven are și o parcare care dispune de nouă locuri astfel încât pacienții care se deplasează greu să poată fi aduși până la intrarea în clinică.

Medici noi și servicii medicale noi

Odată cu mutarea în noul sediu, echipa Proctoven s-a mărit cu cinci medici noi. Este vorba despre doi tineri medici specialisti în chirurgie, un medic specialist cardiolog, un medic specialist urolog și un medic specialist în pediatrie și neonatologie.

„Ultima este o specialitate nouă pe care o avem acum, o specialitate mai rar întâlnită în alte clinici. Avem un medic care este specialist pediatru și neonatologie. Printre alte investigații acest medic face și ecografii la nou născuți. Vorbim despre ecografii de craniu, transfontanelare și de bazin pentru suspiciunea de luxații de șold. Ecograful cu care lucrează este adaptat pentru asemenea investigații”, spune dr. Ciprian Tănăsescu.

Blocul operator

O altă noutate a clinicii este extinderea blocului operator. Un întreg etaj este dedicat numai pentru specialități chirurgicale sau intervenționale.

„Este vorba despre tot ce înseamnă investigații invazive sau minim invazive, colonoscopii, endoscopii care se fac cu sedare. Ne dorim ca pacientul să nu mai sufere absolut deloc și totul să se facă fără durere. Pacientul vine, este sedat câteva minute, se face investigația sau intervenția, stă într-un salon cu toate condițiile, după care pleacă liniștit acasă fără să aibă nici o durere. La clinică o să continuăm cu inteventiile cu internare in special in cazul herniilor. Noi am fost prima clinică din Sibiu în care, în urmă cu mai mult de nouă ani, am făcut o hernie cu spitalizare de zi. Ce înseamnă asta? Pacientul vine, este operat, iar după câteva ore plecă acasă complet vindecat. De asemenea, la varice continuăm procedeele cu radiofrecvență, procedee minim invazive, tot în regim de spitalizare de zi”, mai spune medicul Tănăsescu.

Boli ale sânului

Un alt domeniu complex este și cel al investigațiilor și tratamentelor ce privesc boli ale sânului. La clinica Proctoven există acum un departament de Senologie (boli ale sânului) în care în urma investigatiilor se diagnostichează diferitele afecțiuni mamare benigne și maligne, de către o echipă formată dintr-un medic specialist oncolog, un chirurg și un radiolog. „Împreună cu aceștia am scris o carte intitulată Cancerul de sân, carte publicată la Editura Medical a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și care a fost premiată în cadrul Festivalului de carte medicală din București”.

Bolile proctologice

Clinica Proctoven își continuă misiunea de a oferi servicii de calitate și în tot ce înseamnă Chirurgia Perianală.

„Orice intervenție de chirurgie rectală și perirectală se efectuează aici, tot fără spitalizare de lungă durată. În blocul operator toată aparatura este nouă. Tot ce este aici este cumpărat nou, de la lampă, la masa de operație, circuite de oxigen, circuite de monitorizare a pacienților, totul este nou. Ideea noastră este de a continua în regimul de spitalizare de zi , cu intervenții care se pot face în acest regim de spitalizare, sperând ca, în viitorul apropiat, să putem face și spitalizarea de lungă durată.

Salon pacienți

În rest, celelalte specialități ale noastre au rămas la fel. De asemenea și echipa noastră de medici. Colegii mei au rămas aceeași, doar cu mai multă dorință de muncă în noile cabinete care le oferă spațiul necesar desfășurării activității în condiții de maximă calitate a actului medical. Planul nostru de viitor este de a face contracte cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Până acum nu am lucrat în acest sistem, însă ne dorim să venim și în ajutorul pacienților care nu-și permit să plătească în mediul privat, dar care vor să beneficieze de asigurarea de sănătate în privat. Odată ce va fi posibil vom face și un astfel de contract”, spune dr. Ciprian Tănăsescu.

Cabinet ginecologie

Prevenție și siguranță

Cu privire la datele de contact ale Clinicii Proctoven, cu excepția adresei, acestea au rămas aceleași. La recepție sunt patru angajate care răspund permanent la telefon. Programările se fac telefonic, iar reprezentanții clinicii lasă timp între pacienți pentru ca recepția să nu se aglomereze. Pacienții au posibilitatea de a se dezinfecta la intrarea și ieșirea din clinică, medicii și asistentele sunt echipați corespunzător, cabinetele medicale și aparatura se dezinfectează în permanență, iar pacienții sunt rugați să nu întârzie pentru a se respecta orarul programărilor.

Recepția Clinicii Proctoven 

„Este o perioadă mai aglomerată și încercăm să mulțumim pe toată lumea. Lista de așteptare la programări este mare, pentru că încercăm să ne adaptăm condițiilor actuale. Spațiem consultatiile, în sala de așteptare permitem accesul unui număr limitat de pacienți și încercăm să respectăm distanța de doi metri între pacienți. Acestora le-am recomandat să vină fără aparținători, pe cât se poate și să nu întârzie. Noi încercăm să ne încadrăm în limitele de timp pe care ni le-am propus astfel încât pacientul să nu aștepte. Măsurile de protecție sunt luate de la accesul în sală de așteptare unde se ia temperatura, se completează acele formulare tip, se poartă mască și de către pacient și de către personalul clinicii, iar medicii care intră în contact cu pacienții au costumație corespunzătoare. Cabinetele se dezinfectează după fiecare pacient în parte. Pacienții au un dispenser automat la intrare să se poată dezinfecta atunci când intră sau când pleacă din clinică”, spune managerul instituției.

De asemenea, este important de știut că, pentru consultații la Clinica Proctoven nu este obligatoriu ca pacientul să facă în prealabil testul de depistare a infectării cu SARSCOV-2. Acesta este recomandat doar în cazul unei intervenții chirurgicale. Totuși, un pacient care prezintă simptome de boală sau care a fost într-o zonă roșie, cu risc, trebuie neapărat să precizeze aceste aspecte la prezentare, tocmai pentru a se putea lua măsurile de precauție din partea tuturor.  

Clinica Proctoven

Adresa:

Str. Rusciorului Nr. 18, Sibiu, România

Telefon:

0369.410.858

0772.233.497

0735.545.530

Web: http://proctoven.ro, Facebook: https://www.facebook.com/clinica.proctoven/ 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus