Vineri,
14.08.2020
Parțial Noros
Acum
29°C

Lista situațiilor în care șoferii Tursib nu trebuie să poarte masca de protecție

04 Iulie 2020 12:49

Lista situațiilor în care șoferii Tursib nu trebuie să poarte masca de protecție

După ce la Bacău un șofer de autobuz a fost reținut deoarece nu purta masca de protecție, conducerea Tursib a emis o decizie referitoare la situațiile în care șoferii sibieni sunt exceptați de la o astfel de obligativitate.

Situațiile în care angajații Tursib nu sunt obligați să poarte o mască de protecție au fost stabilite ca urmare a unei evaluări de risc realizată de medicul de medicină a muncii angajat de societate. Decizia luată după respectiva evaluare arată că șoferii societății de transport public a Sibiului nu sunt obligați să poarte masca atunci când sunt singuri în cabina izolată a autobuzului. La fel, tot când sunt singuri în birou sau în alte vehicule ale societății, angajații Tursib sunt exceptați de la obligația purtării măștii.

Eventualele boli de care suferă angajații Tursib îi vor putea scuti pe aceștia de a folosi măști de protecție. ”Angajații care suferă de boli ce scad nivelul de oxigenare: boli pulmonare (bronșite, astm bronșic, sechele TBC), boli cardiovasculare (HTA, CIC), boli renale cronice (insuficiență renală), diabet zaharat, boli psihice, vor putea solicita exceptarea de la obligativitatea portului măștii de protecție pe perioada desfășurării activității profesionale. Angajatul va prezenta acte medicale doveditoare și se va supune unei evaluări a riscului, efectuată de către medicul de medicină a muncii al societății”, se mai arată în decizia emisă de conducerea Tursib la finele acestei săptămâni, decizie făcută publică de sindicatul din cadrul societății.

Vizualizari: 2634

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Marcel Ioan

Acum 1 lună

Interesant, daca ai diabet nu mai esti obligat sa porti masca...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus