Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Top 10 cele mai bune școli din Sibiu

Top 10 cele mai bune școli din Sibiu

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a transmis luni ierarhia școlilor din județul Sibiu, în funcție de rata promovabilității la examenul de Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor

Cel mai bun liceu din Sibiu, cu un procent de promovabilitate de 99,54%, este Colegiul Național Octavian Goga. Din cei 217 absolvenți înscriși, unul singur a fost respins.

”Ne interesează toți absolvenții noștri, nu doar cei care au obținut nota 10 la bacalaureat! În ultimii 5 ani, 38 dintre ei au fost admiși la 21 de universități din țări precum: Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Germania, Elveția, China. Ierarhia primelor șase opțiuni ale absolvenților care au continuat studiile superioare în țară, privind specializările universitare, este: inginerie, științe economice, medicină, drept, litere, psihologie și sociologie. Ne bucurăm pentru toate realizările lor: profesionale și personale”, a declarat pentru Turnul Sfatului, zilele trecute, Laura Dumitru, directorul colegiului.

Pe locul doi în topul celor mai bune școli din Sibiu se află Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal”, cu o rată a promovabilității de 99,14%. Ca și în cazul Colegiului ”Goga”, la ”Brukenthal” un singur absolvent a fost declarat respins la Bacalaureat, rata promovabilității fiind mai mică doar pentru numărul celor înscriși a fost mai redus.

Pe locul trei se află Colegiul Național Pedagogic ”Andrei Șaguna” cu o rată a promovabilității de 97,01%, din cei 134 de absolvenți înscriși doar patru fiind declarați respinși la Bacalaureat.

Pe locul patru se află Colegiul Național ”Gh. Lazăr” care înregistrează o rată o promovabilității de 96,59%. În total, 176 de ”lăzăriști” s-au înscris la Bacalaureat, la final fiind declarați admiși 170.

Pe locul cinci se află Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” cu o rată a promovabilității de 95,15%. La ”Ghibu” s-au înscris la Bacalaureat 184 de absolvenți și au promovat examenul 175.

Următoarele poziții sunt ocupate de Liceul Teoretic ”Constantin Noica” – 92,86 % promovabilitate, Colegiul Economic ”Gh. Barițiu” – 90,86 % promovabilitate, Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș – 88,95% promovabilitate, Liceul de Artă Sibiu – 86,05% promovabilitate și Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș cu 79,10 % promovabilitate.

Reamintim că duminică, 06 iulie, la ora 11:00. s-au afișat rezultatele finale ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020.

La nivel național, rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 64.5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

La nivelul județului Sibiu, după rezolvarea contestațiilor, 1 887 elevi (73,80%) au obținut o medie de peste 6, iar 666 elevi (26,20%) au obținut o medie sub nota 6, (din care 146 elevi au obținut medii între 5 – 5,98, media minimă de promovare fiind 6). La examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, procentul de promovare a fost de 74,54% (1 730 elevi).

”Numărul unităților de învățământ în care niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, după rezolvarea contestațiilor, a rămas același (1 – Liceul Tehnologic ”Stănescu Valerian” Târnava). Nicio unitate de învățământ din județul Sibiu nu are promovabilitate de 100% la această sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, iar numărul elevilor cu media 10 este același (7)”, arată conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5603

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Fane Fane

Acum 3 ani

Cat a decazut energeticul ! incredibil!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus