Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Transfer de 370.000 de euro: gura de oxigen pentru zborurile din Sibiu

Transfer de 370.000 de euro: gura de oxigen pentru zborurile din Sibiu

Pierderile generate de reducerea zborurilor pe Aeroportul internațional Sibiu au fost compensate, parțial, de sumele alocate suplimentar de către Consiliul Județean Sibiu.

De la două milioane de lei la 3,79 milioane de lei au crescut transferurile pe care Consiliul Județean Sibiu le alocă Regiei Autonome Aeroportul Internațional Sibiu. Creșterea subvențiilor cu 1,79 de milioane de lei a fost aprobată de consilierii județeni ca urmare a semnalelor transmise de reprezentanții AIS: reducerea zborurilor din cauza restricțiilor pandemiei a redus substanțial și veniturile, astfel încât era pusă în pericol funcționarea aerogării sibiene.

Cele 1,79 de milioane de lei alocate în urma unei ședințe extraordinare care a avut loc luni după-amiaza pot fi folosite doar pentru acoperirea cheltuielilor care nu țin de activitatea economică a AIS, respectiv plata unor salarii, a serviciilor de pază și de mentenanță a echipamentelor de securitate, precum și cotizația către Autoritatea Aeronautică Civilă Română. ”Alături de colegii mei consilieri județeni, am dat curs de îndată solicitării înaintate de conducerea Aeroportului de a finanța integral cheltuielile pentru activitățile neeconomice ale Aeroportului, posibilitate pentru care avem temei legal, suma fiind asigurată din bugetul local al județului Sibiu. Pentru noi, Aeroportul Internațional Sibiu este un obiectiv strategic și suntem preocupați să identificăm împreună cele mai bune soluții pentru funcționarea și dezvoltarea lui”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, într-un comunicat emis ca urmare a acestei suplimentări bugetare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1816

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus