Marţi,
15.06.2021
Parțial Noros
Acum
13°C

Un angajat al Spitalului Județean Sibiu s-a reinfectat cu COVID-19

Un angajat al Spitalului Județean Sibiu s-a reinfectat cu COVID-19

Zece cadre medicale sunt internate în spital, după ce au fost confirmate cu infecție cu noul coronavirus. Pe listă se află și un angajat al Spitalului Județean Sibiu care s-a reinfectat.

Conform ultimelor date oferite de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în prezent, un număr de 10 persoane sunt confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, din rândul personalului din sistemul de sănătate, după cum urmează: șase din cadrul SCJU Sibiu, două din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu și două din cadrul Cabinet de Medicină a Familiei.

În cadrul Spitalului Județean există o persoană angajată care a fost reinfectată, transmite Prefectura. În prezent este internată, fiind monitorizată și sub tratament specific.

La Sibiu sunt cel puțin două tulpini de COVID

Până în acest moment au fost înregistrate șase cazuri de persoane care s-au reinfectat cu noul coronavirus. Potrivit șefului Secției Boli Infecțioase de la Spitalul Județean, Victoria Bîrluțiu, în Sibiu sunt în circulație cel puțin două tulpini de SARS CoV-2.

”Persoanele respective s-au reinternat după o perioadă lungă față de prima spitalizare, între două și trei săptămâni. Fiecare persoană a fost testată de două ori negativ la prima internare și externați apoi cu certitudinea că sunt vindecați”, a precizat doctorul, excluzând varianta în care pacienții ar fi primit două teste fals negative la finalul terapiei.

Citește mai multe aici: Dr. Victoria Bărluțiu: ”Sunt în circulație cel puțin două variante diferite de SARS CoV-2”

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Marcel Ioan

Acum 11 luni

Doamna doctor are doar presupuneri in ce priveste cele doua tulpini! Asa cum a declarat chiar ea zilele trecute nu s-au facut secventieri de genom deci totul este speculatie. Testele fals negative sunt mult mai posibile insa.
Raspunde

Unul Dinspate

Acum 11 luni

Bai nenea Marcel, daca ai citi cu atentie declaratia doamnei doctor ai intelege ca pacientii declarati vindecati la iesirea din spital nu mai aveau simptomatologie, prin urmare au fost pozitivi Covid si tratati, au dezvoltat anticorpi, la revenirea in spital simptomatologia a fost diferita si acesti anticorpi dezvoltati de pacienti la prima infectare nu au ajutat, ba din contra simptomele au fost mult mai agresive. Las-o tu pe doamna doctor sa isi faca treaba sfertodoctule........
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus