Sâmbătă,
15.08.2020
Innorat
Acum
19°C

Trei cazuri noi de Covid-2 în Sibiu. Au reînceput amenzile: 16.400 de lei în ultimele trei zile

12 Iulie 2020 13:24

Trei cazuri noi de Covid-2 în Sibiu. Au reînceput amenzile: 16.400 de lei în ultimele trei zile

Numărul total al sibienilor infectați cu SARS CoV-2 a ajuns la 699, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat trei cazuri noi. Totodată, până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 525 de persoane, iar 54 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

După trei zile în care autoritățile de control nu au acordat nicio amendă în întregul județ în ultimele trei zile, joi, vineri și sâmbătă s-au acordat 63 de amenzi, în valoare totală de 16.400 de lei. Ieri, s-au acordat 18 amenzi, în valoare de 12.500 de lei. ”Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, precum și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun„, anunță Prefectura Sibiu.

În acțiunile de ieri au fost angrenate 191 de efective de poliție, jandarmerie, poliție locală, reprezentanți ISU, DSP, CJPC, DSVSA, ITM, care au desfășurat acțiuni de verificare a 42 de societăți comerciale și a 12 mijloace de transport în comun. O societate comercială a primit o sancțiune contravențională în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese. De asemenea, au fost identificate șapte persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei. Au mai fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică. 

În ceea ce privește controalele efectuate de către reprezentanții ISU Sibiu privind respectarea prevederilor legale în contextul COVID19, precizăm că, în data de 11.07.2020 s-a efectuat un control în urma căruia  s-a aplicat o amendă în valoare de 2500 de lei. În ceea ce privește verificările efectuate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au fost efectuate un număr total de 3 verificări în urma cărora nu au fost constatate nereguli.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus