Sâmbătă,
15.08.2020
Ploi Usoare
Acum
18°C

Afacere de familie – NOOR: haine din in, cu un design minimalist

17 Iulie 2020 10:28

Afacere de familie – NOOR: haine din in, cu un design minimalist

Doi tineri din Sibiu, Alexandra și Dan, au transformat un hobby în afacere, în urmă cu câteva luni. Totul a pornit din dorința de a-i oferi copilului lor haine de cea mai bună calitate, iar inițiativa lor s-a bucurat de un succes neașteptat. 

Noor s-a născut ca afacere în urmă cu patru luni, după mai bine de doi ani în care a fost un hobby și o modalitate de a-i asigura micuțului familiei cele mai bune haine. Ea a urmat cursurile Universității de Arte și Design, iar el a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport. S-au cunoscut după ce au terminat facultatea, s-au căsătorit, iar în urmă cu doi ani și jumătate a venit pe lume băiatul lor, Marc. Familia lor este întregită de un labrador în vârstă de șapte ani și un motan salvat de pe stradă, care are în jur de șase ani.

Ale și Dan, acum în vârstă de 31 și 32 de ani, au început să croiască îmbrăcăminte din in cu ajutorul unei mașini de cusut casnică, pe care au cheltuit 2.500 de lei. Aceștia au fost primii lor bani investiți în ceea ce urma să se transforme într-un business deosebit în Sibiu.

„A fost cea cu care am început să fac hăinuțele și jucăriile pentru Marc. Mașina de cusut încă își face treaba și este în atelier. A fost aproximativ 2.500 lei. Alături de ea am mai luat o mână de in și ceva umplutură antialergică pe care o foloseam la jucării”, povestește Alexandra.

„Nu am gândit-o niciodată ca un business”

De fapt, atracția pentru design vestimentar a apărut pentru Alexandra încă din facultate. Își amintește cum era interesată de activitatea colegilor ei și că a început să studieze această ramură. „Deși am urmat cursurile Universității de Arte și Design, specializarea a fost pe Foto-Video. Văzând la colegii de la specializarea Design Vestimentar ce fac, am început și eu să cochetez cu domeniul acesta, începând să-mi placă. Așa că, încă din facultate, am început să mă uit, să studiez și să încerc să-mi găsesc un stil de îmbrăcăminte care să mă definească”, își amintește ea.

Tânăra spune că nu a început afacerea pe cât de devreme și-ar fi dorit și acum că a pus-o pe picioare este impresionată de amploarea pe care a luat-o. 

„Nu am gândit-o niciodată ca un business și cred că sunt puțin copleșită de amploarea pe care a luat-o. Nu am început de când mi-aș fi dorit eu să o fac, din cauza unui alt business pe care l-am crescut alături de Dan, care ne-a ocupat cam tot timpul și care, din cauza pandemiei, a luat o pauză.”

De la 2.500 lei la 5.000 euro

Investiția inițială în acea mașină de cusut a tras după sine și alți bani, pentru dezvoltarea hobby-ului transformat apoi în afacere. Totuși, cei doi spun că investițiile nu se opresc aici. 

„Până acum sunt aproximativ 5.000 de euro. Dar ar mai fi lucruri care ar putea fi adăugate micuțului atelier”, spune Alexandra.

Conceptul, fiind unul minimalist, este destul de nișat, spune tânăra. Deocamdată însă nu poate opina asupra impresiei generale pe care ideea lor a lăsat-o în Sibiu. „Conceptul fiind la început de drum încă, nu aș putea spune ceva clar și categoric. Cred că este destul de nișat ținând cont de designul minimalist al hainelor. Am prietene din Sibiu care au așteptat mult să încep desfacerea produselor și în afara familiei. Deci aș putea spune ca o primă impresie că a fost primit foarte bine. Dar vom descoperi în timp.”

Afacerea celor doi poate fi urmărită pe pagina de Facebook NOOR, precum și pe pagina de Instagram cu același nume. Momentan cei doi se axează pe îmbrăcăminte din in, însă pe viitor își propun să adauge cânepa, bumbacul și lâna.

Credit foto principală: Marta Tomsa

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus