Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
9°C

COVID 19: Cerere crescută la Sibiu pentru traducerea buletinelor de analize

COVID 19: Cerere crescută la Sibiu pentru traducerea buletinelor de analize

Este perioada concediilor, iar o parte din țările europene le cer românilor dovada unui test COVID-19 negativ pentru a putea trece granița. Grecia spre exemplu, o destinație aleasă de români pentru a-și petrece vacanța cere un astfel de test, care trebuie și tradus în limba engleză. În acest context, în ultimele zile, birourile de traduceri din Sibiu au fost luate cu asalt, sibienii aducându-și buletinul de rezultate pentru a fi tradus. 

Încă de miercurea trecută, spun reprezentanții birourilor de traduceri din Sibiu, oamenii au început să le treacă pragul cu buletine de rezultate în urma testelor COVID-19, pentru a le fi traduse. Trebuie menționat faptul că, sibienii pot beneficia de traducerea buletinelor de analize încă de la eliberarea acestora chiar și în instituțiile de stat.

În ceea ce privește analizele făcute la Spitalul Clinic Județean Sibiu buletinele de rezultate sunt eliberate doar în limba română. La spitalul Clinic de Pediatrie, însă, există opțiunea ca buletinul de analize să fie eliberat și în limba engleză.

„Există opțiunea să se scrie în limba engleză dacă pacientul o cere. Dacă nu spune, atunci se eliberează în limba română. Ei pot să opteze la venire să fie eliberat în limba engleză”, spune medicul Ioana Mătăcuță, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie.

De asemenea, la Synevo rezultatul testului COVID-19 poate fi emis, la cere, în limba engleză. La Clinica Polisano, cei care au nevoie ca rezultatele testelor COVID-19 să fie traduse au posibilitatea de a-și modifica pe site buletinul de analize și să-l obțină din limba română, în limba engleză.

„Se introduce codul de probă cu rezultatul în limba română împreună cu CNP-ul pe site-ul MedLife și ulterior acolo pot fi urmați pașii care dau posibilitatea traducerii rezultatului și salvării acestuia în PDF. Pe medlife.ro/rezultate-analize se ajunge exact acolo unde pot fi traduse rezultatele”, ni s-a spus de la recepția laboratorului de analize Polisano.

Pentru toți cei care își obțin rezultatele la testele COVID-19 în limba română și au nevoie de acestea traduse în engleză sau în altă limbă, există birourile de traduceri.

La Traduceri Sibiu, birou aflat pe Bulevardul Victoriei, încă de săptămâna trecută se traduc rezultatele testelor COVID-19.

„Săptămâna trecută cred că am avut undeva la 20, 25 de cereri în acest sens și au început undeva pe miercuri să vină. O astfel de traducere costă 25 de lei pe limba engleză, germană, spaniolă, franceză, dar până acum au fost cereri doar pentru limba engleză. Sincer, am fost luați prin surprindere. Adevărul este că a mai fost cineva în urmă cu două luni pentru a traduce un test COVID, care era făcut undeva în Pitești sau Ploiești. Domnul era în tranzit prin Sibiu și l-am tradus și i l-am dat și apoi nu am mai avut de loc cereri până săptămâna trecută”, spune traducător Adelina Pușcaș.

La un alt birou de traduceri aflat de această dată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu tot de săptămâna trecută au început cererile de traduceri ale buletinelor de analize. Aici, traducerea unui buletin de analize costă 20 de lei.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus