Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

FOTO ARBDD: Dezastru pe plajele Vadu-Corbu, weekend-ul trecut

FOTO ARBDD: Dezastru pe plajele Vadu-Corbu, weekend-ul trecut

Pe plajele din Vadu și Corbu a fost „dezastru” în weekendul trecut, când peste 13.000 de turiști au mers în zona aflată în zonele protejate, arată Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), într-o postare pe facebook.

Mulți dintre turiștii care au luat din nou cu asalt plajele sălbatice din zona Vadu-Corbu-Midia au continuat să încalce legea și regulile specifice de vizitare a unei zone costiere aflată în Rezervația Biosferei Delta Dunării, se arată în postarea amintită.

Astfel, în data de 18 iulie au fost estimați pe cele trei plaje aproximativ 13.200 de turiști și 2.250 de autovehicule, iar în data de 19 iulie au fost estimați 6.250 turiști și 1.670 autovehicule. Pentru contravențiile constatate au fost aplicate un număr de 50 de sancțiuni, pentru campare ilegală și pentru accesul cu autovehiculele pe plajă, în valoare totală de 13.000 lei.

"Motivația dorinței de petrecere a timpului liber în zone naturale, unde se presupune că distanțarea fizică se poate menține, nu justifică sub nici o formă un comportament agresiv față de o arie naturală protejată, o lipsă de respect pentru cei care veghează la protejarea acestor ultime zone sălbatice costiere din țara noastră", transmit reprezentanții ARBDD.

Din evaluarea efectuată de reprezentanții ARBDD, s-a constatat că activitatea intensă de pe plajele sălbatice produce pagube importante habitatelor naturale. Zonele pe care sunt parcate autovehiculele sunt habitate Natura 2000 cu o valoare conservativă foarte mare, precum 2110 Dune mobile embrionare și 2130 Dune fixate de coastă cu vegetație erbacee ("dune gri") care necesită o atenție specială.

"Facem încă o dată apel la turiștii ce aleg să vină pe aceste plaje neamenajate din Rezervația Biosferei Delta Dunării, să respecte regulile în vigoare cu privire la vizitarea acestor zone, aceste reguli fiind expuse pe panourile din zona plajelor. Reglementările pentru desfășurarea activităților în zonele costiere din rezervație au rolul de a proteja pentru viitor sistemul natural ecologic cu flora şi fauna locală, peisajul şi caracteristicile naturale ale zonei de coastă şi de a menţine pe termen lung statutul favorabil de conservare a habitatelor naturale, situri Natura 2000, precum şi a speciilor de interes conservativ, în conformitate cu legislaţia în vigoare", se mai arată în postarea amintită.

foto ARBDD

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Liviu Popa

Acum 2 ani

Consecintele degradarii educatiei. Nici nu le pasa....veti vedea peste inca 30 de ani de la generatia educata online....va fi o catastrofa nationala !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus