Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

Echipamente în valoare de 38.000 lei donate de Rotary Club Secției de Neonatologie

Echipamente în valoare de 38.000 lei donate de Rotary Club Secției de Neonatologie

Echipamente în valoare de 38.000 de lei au fost donate de Rotary Club Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Rotary Club Naperville Downtown, USA și cu sprijinul Asociației Baby Care printr-un mecanism numit Global Grant. Inițiatorul acestui proiect este în cadrul Rotary Club este fostul președinte Mihai Rebrișoreanu, care asigură continuitatea colaborării cu spitalul și pe alte proiecte.

Donația făcută de cei de la Rotary Club constă în achiziționarea unei mese de resuscitare radiant-termic Infa Warmer 1 marca Atom și a unui aparat de respirație non-invasiv Medin pentru Clinica de Neonatologie, necesare resuscitării și monitorizării nou născuților. Aparatura a fost instalată în cadrul Clinicii de Neonatologie urmând să deservească nou-născuţii prematuri şi bolnavi care nu pot respira. Cu ajutorul acesteia pot fi asigurate îngrijiri şi terapii în conformitate cu cele mai noi recomandări şi ghiduri internaţionale, oferind astfel premise pentru prognostice mai bune tuturor nou-născuţilor.

„Odată cu modernizarea maternității, în mod evident, a apărut și nevoia de a dota sălile de naștere. Dacă înainte erau două săli de nașteri, acum sunt șase și în mod normal, fiecare dintre ele trebuie să fie dotate cu masă de reanimare neonatală care să cuprindă absolut tot ce este necesar pentru reanimarea cu succes neîntârziat a copiilor care au nevoie de acest lucru, adică este nevoie de căldură, de aparate care să-i ajute să respire, au nevoie de monitor, ori mesele moderne de resuscitare au încorporate toate acestea. Dorința noastră a fost ca în toate cele șase săli de naștere individuale să beneficieze de aceste condiții moderne de reanimare. Noi avem în mometul de față încă două săli unde trebuie să aducem lucrurile la zi, să le modernizăm, dar asta este una din părțile momentului, ne doream să achiziționăm mese de reanimare moderne pentru toate sălile de naștere, de asemenea, cu privire la celălat echipament pe care am reușit să-l achiziționăm în cadrul proiectului, aparatul de ventilație non-invazivă, tendința modernă este dea încerca nou născuții prematur, în special să respire singuri și doar să-i susținem cu anumite aparate, evident tehnica progresează și au apărut aparate care ajută prematurii singuri fără a fi nevoie să fie intubați și atunci ne doream foarte mult un astfel de aparat”, a spus medicul Livia Ognean, șefa secției de Neonatologie, în cadrul unei conferințe de presă organizată pe această temă.  

Prezentă la conferință a fost și Conf. Univ. Dr. Liliana Coldea, Managerul SCJU Sibiu, care a mulțumit clubului pentru donație. 

„Avem o maternitate modernă, cu un personal profesionist și dedicat, iar acest lucru este dovedit de numărul mare de nașteri din ultimii ani. Îngrijirea nou-născuților la cele mai înalte standarde este o condiție esențială pentru a ne menține la acest nivel de calitate. Sponsorizările şi donaţiile reprezintă o contribuţie importantă în creșterea calității actului medical și ne bucurăm că avem alături de noi întreaga comunitate, unul dintre partenerii noștri cei mai importanți fiind Rotary Club Sibiu. Le mulțumim încă o dată atât lor cât și tuturor celorlalți care s-au implicat și se vor implica în continuare în dezvoltarea serviciilor de sănătate, alături de Consiliul Județean Sibiu.”

Inițiatorul proiectului în cadrul Rotary Club este fostul președinte Mihai Rebrișoreanu. Acesta a vorbit despre mecanismul prin care a fost posibilă donația și despre continuitatea colaborării cu spitalul.

„Mă bucur că suntem astăzi aici pentru a finaliza un proiect început anul trecut, în octombrie. Necesitatea acestui proiect a venit prin intermediul colegului nostru Mihai Dăncilă, care anul trecut ne-a adus o prezentare făcută de către asociația Baby Care. Acolo erau identificate câteva nevoi pentru ca această secție de neonatologie, care la nivel național este una dintre cele mai performante și care ar mai fi avut nevoie de câteva echipamente. În cadrul Clubului Rotary există un mecanism prin care cluburile în parteneriat cu cluburi din alte districte, alte țări, pot accesa anumite fonduri. Este mecanismul Global Grant. Astfel noi am luat legătura cu prietenii noștri din Statele Unite, din Naperville care au considerat că acest proiect de care beneficiază peste un milion de oameni nu doar din județul Sibiu, ci și din județele de lângă, au considerat că este un proiect foarte bun astfel încât să-și investească timpul și să pună umărul la realizarea lui”, a spus Rebrișoreanu, în cadrul aceleiași conferințe de presă. 

 

 

 

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus