Miercuri,
03.03.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Cum respectă sibienii regulile? Concluziile unei ample acțiuni, cu peste 230 de polițiști

Cum respectă sibienii regulile? Concluziile unei ample acțiuni, cu peste 230 de polițiști

Peste 230 de polițiști și jandarmi au luat parte miercuri la o amplă acțiune, desfășurată în tot orașul, prin care s-a verificat modul în care respectă sibienii regulile în pandemie.

În total 235 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Conform Prefecturii Sibiu au fost executate două acțiuni punctuale independente, una de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală pe terase și una de către polițiștii locali, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport.

Cu această ocazie, au fost legitimate 151 de persoane și au fost verificate 3 societăți comerciale și cinci mijloace de transport în comun.

”Polițiștii locali au identificat trei persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.500 de lei”, explică reprezentanții Instituției Prefectului Sibiu, într-un comunicat de presă.

În plus, pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității au desfășurat o activitate de prevenire în contextul situației pandemice, pe mijloacele de transport în comun din municipiul Sibiu, vizând modul de respectare a prevederilor legale privind portul măștii de către călători.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 12 societăți, au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de  20.000 lei pentru deficiențe privind depozitarea alimentelor respectiv igiena deficitară.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 801 de persoane (dintre care 749 adulți și 52 copii). Nouă persoane au fost confirmate cu infecție cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, conform informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, pentru cinci persoane, rezultatul a fost pozitiv la retestare.

Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 557 de persoane, iar 62 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 320 de persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 25 de persoane în izolare instituționalizată.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Calator Citadin

Acum 7 luni

Cinci mijloace de transport intr-o zi ? Atunci sa nu ne miram ca se circula in autobuze fara masca.
Raspunde

Mihai Mihai

Acum 7 luni

pai dwca s-ar face controale s-ar da amenzi la greu in autobuze...f multi oameni din pacate nu poarta masca corect sau chiar deloc...ba mai mult decat atat azi un idiot asa...la vreo 60 ani scuipa pe scarile pizzeriei din statia de autobuz de pe Cl. Dumbravii...iti vine sa îi arunci su autobuz nu alta !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus