Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Șeful Jandarmeriei Sibiu: „A sosit momentul să mă retrag din lumina reflectoarelor”

Șeful Jandarmeriei Sibiu: „A sosit momentul să mă retrag din lumina reflectoarelor”

Costel Dogaru, șeful Jandarmeriei Sibiu, a trecut în mod oficial în rezervă, comanda unității fiind preluată de Dan-Marius Gândilă. Momentul a fost marcat printr-o ceremonie de predare-primire a comenzii unității și a drapelului de luptă și un scurt discurs ținut de colonelul Dogaru.

Comanda Jandarmeriei Sibiu a fost preluată astăzi de colonel Gândilă Dan-Marius, prim-adjunct al inspectorului șef. La final de carieră, colonel Costel-Daniel Dogaru a transmis un mesaj colegilor săi, precum și comunității din care face parte și instituțiilor cu care a colaborat. Redăm mai jos mesajul său:

„Dacă întreaga carieră a unui militar este o piesă de teatru, se aude din culise gongul care separă piesa propriu-zisă de epilogul ei. Cortina a căzut! O piesă în care am fost scenarist, coautor, regizor, actor principal, actor secundar, figurant și arareori spectator. O piesă bine scrisă și bine jucată - atât cât a permis scenografia, dar poate e mai bine să lăsăm aprecierile la latitudinea celui mai exigent critic: dumneavoastră. Adică celor cărora le-am jertfit timpul meu, tinerețea mea, familia mea, talentul meu(atât cât a fost), un ocean de energii, pe scurt viața mea!

E timpul să mă retrag din lumina reflectoarelor, să intru în penumbra culiselor, spre a face loc altor protagoniști, mai tineri și poate mult, mult mai bine pregătiți, mai agreați și mai buni.

Privindu-mă retroactiv, cred că am reușit să dau societății ceea ce a meritat și ceea ce a așteptat de la mine: un climat armonios, de liniște și siguranță publică, domnia legii și a bunului simț pe toate palierele, sau, în caz de disensiuni, o promptă și profesionistă restabilire a stării de normalitate”, a spus colonelul.

Totodată, Costel Dogaru a reamintit două dintre momentele importante pe care le-a trăit în timp ce se afla la conducerea Jandarmeriei Sibiu.

„Nu e momentul unor rememorări exhaustive, dar aș invoca doar două din momentele istorice ale urbei care m-a adoptat:

Anul 2007, al Capitalei Culturale Europene, cu zeci de manifestări în săli sau spații publice, cu zeci de mii de oameni de toate categoriile, veniți la Sibiu din cele patru zări. A fost bine, chiar foarte bine, iar acest fapt s-a datorat si oamenilor în uniforma bleu jandarm, colegii mei!

Un alt reper a fost 9 mai 2019, zi în care, în Sibiu s-au aflat, simultan, toți șefii de stat ori de guvern ai Uniunii Europene! Noi am fost gazdele tuturor celor care au contribuit la reușita misiunii. Cine a îndeplinit misiuni legate de vreun demnitar român sau străin, poate înțelege ce înseamnă acel efort înmulțit cu 27. Dar, poate e suficient cu rememorările!

O succintă autoanaliză mă face să cred că, de-a lungul a peste trei decenii de ofițer am servit cu bărbăție, demnitate, curaj și tact sub flamura roș - galben-albastră, simbolul de neprețuit al Drapelului de luptă al unității. Mulțumesc, în primul rând familiei, care a stat alături de mine și la bine dar mai ales la greu. Mulțumesc autorităților locale și celor rămași în activitate, aceleași mulțumiri sufletești pe care le-am trăit și eu în carieră și vă asigur că rămân lângă voi, cu gândul, cu sufletul și, de va fi nevoie, și cu pieptul!”, a concluzionat acesta.

Col. Costel Daniel Dogaru a fost la conducerea Inspectoratului de Jandarmi al Județului Sibiu din anul 2007.

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Plutonierul Capsuna

Acum 1 an

Poate n-ar strica putina modestie!Este adevarat ca haina militara te indeamna la solemnitate,la parada la ostentatie si la multe laude!Oare asta a fost tot ce a ramas dintr-o intreaga cariera militara?Iar cele doua evenimente pomenite(Capitala Culturala si Reuniunea guvernului UE )stim prea bine cum au fost!Cred ca oameni de ordine in uniforma(sau fara!) au fost din toata tara!De ce nu ati pomenit de contributia jandarmilor din 10 august?Erati mai credibil!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus