Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

VIDEO-Terenul de baschet 3X3 Elemer Tordai a fost inaugurat. ”Puneți câte un panou la orice colț de stradă”

VIDEO-Terenul de baschet 3X3 Elemer Tordai a fost inaugurat. ”Puneți câte un panou la orice colț de stradă”

Sibiul are începând de astăzi, în vecinătatea Sălii Transilvania, un nou teren de baschet 3X3 dotat după cele mai înalte standarde internaționale, care poartă numele marelui baschetbalist Elemer Tordai.

Directorul Sălii Transilvania, Adrian Bibu, a ținut să specifice încă din prima clipă că întreg evenimentul este dedicat inaugurării noului teren și memoriei lui Elemer Tordai, fără nicio legătură cu campania electorală.

”Acest eveniment este dedicat sportului și lui Elemer Tordai. Sportul înseamnă cinste, perseverență, interacțiune, stăpânire de sine și fair-play. Acest eveniment se întâmplă într-o perioadă în care se desfășoară o cursă electorală, dar el trebuia să aibă loc în 6 aprilie, de Ziua Sportului. Acest eveniment este strict în memoria lui Elemer Tordai. Terenul a fost făcut cu banii comunității, Consiliul Județean are doar meritul că i-a direcționat spre Sala Transilvania, care i-a investit”, a declarat Adrian Bibu.

Pe lângă teren, astăzi a fost inaugurat și un spațiu expozițional, precum și un desen 3D de mari dimensiuni, realizat de un artist ucrainean. Creația a fost realizată cu sprijinul UNIMAT, care a susținut financiar proiectul. Pentru realizarea picturii au fost achiziționate vopselele de către Asociația al 6-lea Jucător prin intermediul fondurilor strânse la ultima ediție a maratonului internațional.

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat și cunoscutul antrenor al CSU Sibiu, Mircea Vulc. Cu ochii în lacrimi, acesta a cerut tuturor celor prezenți să țină un moment de reculegere. ”Toci cred că s-ar bucura foarte tare să vadă ce se întâmplă astăzi aici, să vadă cum vin copiii la baschet”, a spus Vulc.

De noul teren de baschet se va bucura întreaga comunitate sibiană, acesta a fost mesajul lui Florin Iacob, liderul Asociației Al 6-lea jucător.

”Aici erau patru panouri de baschet, care au dispărut când pe terenul acesta s-a făcut o crâșmă. Acum baschetul se întoarce. Dacă vreți să vedeți cât de iubit este baschetul în Sibiu puneți câte un panou la orice colț de stradă și o să vedeți că de dimineața până seara, chiar și noaptea, se va bate mingea”, a spus Florin Iacob.

Toate oficialitățile prezente, inclusiv președinta Consiliului Județean Sibiu, au aruncat apoi la coș, în locul clasicei tăieri de panglici.

”De când sunt la conducerea Consiliului Județean, dar și înainte, știu că atunci când spui Sibiu spui solidaritate și suflet. În tot ceea ce se realizează. Această solidaritate sibiană am simțit-o mai mult ca oricând în ultima perioadă și o simțim și acum, când inaugurăm acest teren”, a concluzionat Daniela Cîmpean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2808

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Ovidiu Horsa

Acum 3 ani

Ce fac astia cu inaugurari din astea inainte de alegeri!? Mai vor voturi? Mergeti acasa, maaa!! Nu la cersit voturi!! Hai pa!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus