Duminică,
20.09.2020
Parțial Noros
Acum
11°C

Iuliu Domșa, voluntar la 79 de ani în vreme de pandemie

25 Iulie 2020 12:36

Iuliu Domșa, voluntar la 79 de ani în vreme de pandemie

Iuliu Domșa este un personaj emblematic pentru Copșa Mică. Primarul Daniel Mihalache spune despre el că este un om fantastic, cu foarte multe recunoașteri ale meritelor la nivel național și care, la vârsta de 79 de ani, continuă să se implice, fiind voluntar în misiuni dedicate comunității din Copșa. În acest Context, Iuliu Domșa a fost premiat de autoritățile locale după ce și-a reluat activitatea de Poștaș Voluntar, în vreme de pandemie, chiar dacă face parte din rândul persoanelor cu risc, având în vedere vârsta înaintată.

Vineri, 24 iulie, Iuliu Domșa a fost premiat de Primăria Copșa Mică după ce și-a reluat activitatea de Poștaș Voluntar, ajutând astfel Poșta Română din oraș la distribuirea corespondenței în vreme de pandemie.

„Astăzi vă vom povesti din nou despre Voluntarul nr.1 al orașului Copşa Mică care, la vârsta de 79 de ani împliniți, răspunde constant prezent la toate acțiunile de voluntariat desfășurate în comunitate, şi mai mult, le inițiază chiar dânsul.

Domnul Domșa Iuliu, pensionarul voluntar despre care vorbim din nou, și-a reluat activitatea de Poștaș Voluntar, pentru a ajuta micul colectiv al Poștei Române din Copşa Mică, să facă faţă distribuției de corespondenţă, în aceste vremuri dominate de pandemia de COVID-19. Deși este încadrat în categoria de risc, conform vârstei sale, nu a pregetat nicio clipă să spună prezent unui serviciu pe care l-a întrerupt doar în perioada stării de urgenţă şi pe care îl practică de peste 6 ani”, stă scris pe pagina de facebook a Primăriei din Copșa.

Contactat telefonic de reporterii Turnul Sfatului primarul Daniel Mihalache are doar cuvinte de laudă despre Iuliu Domșa.

„Este un om deosebit. Din familie este așa. Un om devotat comunității. Tatăl lui a fost printre primii maiștri din fabrica Sometra. Când a fost înființată fabrica erau doar doi maiștri, iar unul dintre ei a fost tatăl lui. El a fost crescut așa, ca un om devotat comunității. Acum are un nepot care-l moștenește. A fost tot maistru metalurgist ca și tală lui. După ce s-a pensionat s-a dedicat comunității. De o viață este Moș Crăciun al comunității, este președintele Sfatului Bătrânilor din Copșa Mică, a fost premiat de nenumărate ori. A fost declarat cel mai activ vârstnic din România, are un ordin de muncă primit personal de la Nicolae Ceușescu, în vremea comunismului, iar una dintre diplome este semnată de Ion Iliescu de pe vremea când era președinte UTC pe România. Este un om fantastic”, spune primarul.

În semn de mulțumire, autoritățile locale în colaborare cu un reprezentant al Oficiului Poștal Copşa Mică, i-au înmânat vineri o insignă personalizată de poștaș voluntar şi o diplomă, care să ateste în timp implicarea lui la viaţa comunității şi, mai important, grija lui pentru binele semenilor, fără a aștepta o răsplată pentru aceasta.

„Înarmat cu mască şi geantă de corespondenţă îl veți întâlni pe stradă sau la ușa dumneavoastră, vă rugăm să îi mulțumiți şi dumneavoastră pentru ajutor şi să-i urați drumuri bune şi multă sănătate”, mai scriu reprezentanții Primăriei Copșa.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus