Vineri,
27.11.2020
Ceata
Acum
-3°C

Cât de nemulțumiți sunt sibienii? Aproape 400 de petiții au fost înregistrate la primărie în primul semestru

26 Iulie 2020 12:13

Cât de nemulțumiți sunt sibienii? Aproape 400 de petiții au fost înregistrate la primărie în primul semestru

399 de petiții pe diferite teme au fost înregistrate la Centrul de informații pentru cetățeni și registratură din cadrul Primăriei Sibiu, în primul semestru al anului 2020, potrivit raportului ce se va afla pe masă în cadrul Ședinței de Consiliu Local din 30 iulie. Dintre acestea, au fost soluționate în termenul legal de 30 de zile, 318petiții, iar 76 își așteaptă, încă, soluționarea.

Cele mai multe dintre petițiile adresate Primăriei din Sibiu sunt legate de probleme edilitare gospodărești cum sunt asfaltare și reparații străzi, sensuri unice, semaforizare și iluminat public. 123 de petiții au fost înregistrate în acest sens. 64 de petiții au avut ca subiect principal probleme privind disciplina în construcții. Sibienii s-au plâns de executarea unor lucrări de construcții fără forme legale, de desfășurarea unor activități comerciale și de creștere creșterea de animale în zone interzise. De asemenea, 28 de petiții au fost sesizări legate de parcări și ocuparea domeniului public de vehicule abandonate pe domeniul public. 24 de petiții au semnalat probleme legate de managementul gunoaielor și colectarea acestora, dar și probleme legate de protecția mediului.

 Sibienii s-au mai arătat nemulțumiți de întreținerea parcurilor și zonelor verzi și de amenajarea locurilor de joacă pentru copii (25 de petiții), de activitatea asociațiilor de proprietari (25 de petiții), de taxele și impozitele locale și de modificarea taxei de salubrizare (10 petiții).

Nici reprezentanții primăriei nu au scăpat de reclamații. Șapte petiții au făcut referire la comportamentul angajaților instituției, iar în 15 petiții  au fost sesizări cu privire la activitatea primăriei în gestionarea problemelor determinate de noul coronavirus. Sunt și opt sesizări legate de transportul public în comun.

387 dintre aceste petiții au fost formulate de către cetățeni, 12 petiții au fost înregistrate de la societăți comerciale sau asociații. De asemenea, 282 de petiții au fost comunicate online.

Din punct de vedere al termenului legal de soluționare, „din numărul total de 399 de petiții, 318 răspunsuri au fost redactate în termen, indiferent dacă soluționare a fost favorabilă sau nefavorabilă, cinci răspunsuri la petiții au fost redactate peste termenul de 30 de zile deoarece aspectele sesizate au necesitat o cercetare mai amănunțită, iar un număr de 76 de petiții se află în termen și sunt în curs de soluționare”, se arată în raport.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Mihai Costiuc

Acum 4 luni

De mai mult de un an de zile am facut o petitie cu multe reveniri referitoare la nereguli in activitatea Asociatiei de Proprietari nr. 5 V.Arron.Nu am primit raspuns pina in 26.07.2020. In data de 05.07.2020 am inaintat aceasta petitie si Primarului Municipiului Sibiu cu speranta care moare ultima ca voi primii raspunsul mult asteptat. Daca nici dupa cele 30 de zile legale nu voi primii nici un raspuns indiferent de continutul lui las la latitudinea dumneavoastra sa dati un calificativ pentru felul in care sunt respectati contribuabilii si votantii celor care au aceasta datorie.

Raspunde

Maria Marinescu

Acum 4 luni

reclami primariala prefectura si mai pui si retelele de socializare nemultumirea ta...sa stie cat mai multi cetateni ...de asociatiile de proprietari se ocupa un nene VASIU ,vesnic in oras , vesnic la terasa, nu stiu cum FODOR nu observa ce fac angajatii ei in timpul programului de serviciu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus