Marţi,
26.10.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

Zeci de oameni au fost amendați pentru că nu au respectat măsurile anti-COVID-19

Zeci de oameni au fost amendați pentru că nu au respectat măsurile anti-COVID-19

Cinci persoane au fost amendate pentru că nu au respectat măsurile de protecție în contextul pandemic, în ultimele 24 de ore, în incinta Aeroportului Internațional Sibiu. De asemenea, alte 22 persoane care nu au purtat mască în locurile în care este obligatorie purtarea lor au fost sancționate pe raza județului nostru.

Personalul Aeroportului Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ), în cooperare cu polițiștii din cadrul Biroului Poliției Transporturi - Postul de Poliție Transporturi Aeriene. Au fost efectuate verificări la patru societăți din incinta aeroportului și au fost sancționate cu amendă contravențională cinci persoane care nu au respectat măsurile de protecție, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii.

Totodată, în cursul zilei de ieri, 217 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul I.P.J. Sibiu, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală pe terase și de către polițiștii locali, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport. 

Cu această ocazie, au fost verificate 163 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, 39 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și trei mijloace de transport în comun. În cadrul acțiunilor au fost identificate 22 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500 de lei, arată sursa citată.

În ceea ce privește controalele efectuate de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu privind respectarea prevederilor legale în contextul COVID19, în perioada 24. – 26.07.2020 s-au efectuat 5 controale în urma cărora s-au aplicat patru sancțiuni (avertismente).

În urma verificărilor efectuate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în cadrul a cinci societăți de alimentație publică, a fost aplicată o sancțiune contravențională (un avertisment), arată sursa citată.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus