Sâmbătă,
15.08.2020
Ploi Usoare
Acum
18°C

Mamă și fiică, ambele confirmate cu COVID-19, au ignorat măsura carantinării și au ieșit la plimbare

29 Iulie 2020 15:28

Mamă și fiică, ambele confirmate cu COVID-19, au ignorat măsura carantinării și au ieșit la plimbare

O tânără de 36 de ani și mama ei, ambele confirmate cu infecție cu noul coronavirus, au decis să ignore măsura carantinării și să iasă la plimbare. Cele două au fost găsite de polițiștii sibieni și li se va întocmi dosar penal. În total, ieri, 182 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au verificat ieri dacă  măsurile impuse pe perioada stării de alertă sunt respectate la Sibiu. 

În total, 289 de persoane, 18 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 3 mijloace de transport în comun au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu. 

În urma controalelor au fost identificate două persoane care nu au respectat decizia de carantină, astfel că li s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Surse neoficiale transmit că ar fi vorba despre două femei din Poiana Sibiului, mamă și fiică, în vârstă de 36, respectiv 70 de ani, ambele confirmate cu infecție cu noul coronavirus. 

Personalul SPF Aeroport Sibiu împreună cu polițiști din cadrul Biroului Poliției Transporturi - Postul de Poliție Transporturi Aeriene au efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție. 

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a șapte societăți, s-au aplicat două sancțiuni contravenționale: un avertisment și o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru igienă deficitară. 

Foto: arhiva TS

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus