Joi,
26.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Fugarii Sibiului: De la atentat cu bombă la condamnați pentru furt sau omor

Fugarii Sibiului: De la atentat cu bombă la condamnați pentru furt sau omor

30 de sibieni se află pe lista Poliției Române după ce au fugit de autorități în urma unor condamnări la închisoare. Majoritatea au fost dați în urmărire după ce au fost condamnați pentru fapte precum înșelăciune sau conducere fără permis, iar câțiva sunt căutați de ani buni și pentru fapte mult mai grave – trafic de droguri, viol sau tentativă de omor.

Cel mai vechi fugar al Sibiului este Florin Alexandrescu. Bărbatul, care astăzi ar trebui să aibă 66 de ani, se află de 20 de ani în urmărire națională și internațională. Acesta a fost condamnat după ce, cu ajutorul altor trei inculpați din Republica Moldova, a pus o bombă la motel aflat în apropiere de Veștem, pe care apoi a detonat-o de la distanță, motiv pentru care Alexandrescu va rămâne în istorie drept autorul primului atentat cu bombă din istoria post-decembristă a Sibiului. În urma incidentului, un local a fost distrus, iar cinci persoane au fost rănite. Cu toate că bărbatul a fost localizat în urmă cu mulți ani în Spania, se refuză extrădarea lui, fiind cetățean spaniol.

Cea mai recentă persoană adăugată pe lista „most wanted” a Sibiului este o femeie – Maria Simona Pop a fost dată în urmărire la începutul lunii martie 2020, având de executat o pedeapsă de doi ani, pentru fals și uz de fals.

Nu este singura femeie dată în urmărire. Alte șase sibience au fost condamnate la închisoare pentru fapte precum fraudă informatică, delapidare sau trafic de droguri de mare risc, apoi declarate fugare. Una dintre ele a ajuns subiect de știri cu fapta ei. Este vorba despre Ileana-Iasmina Șandor, fiind printre cei mai greu de găsit condamnați ai Sibiului. Femeia a fost condamnată la șapte ani de închisoare, pentru tâlhărie. Potrivit surselor apropiate de anchetă, Ileana ar fi bătut o altă femeie până când victima a avut nevoie de îngrijiri medicale, totul din dragoste pentru un bărbat.

Trafic de droguri în țară și în străinătate

Pe lista motivelor pentru care unii dintre sibieni au fost condamnați la închisoare se află și traficul de droguri. Este cazul unui tânăr care acum ar trebui să aibă vârsta de 32 de ani și care este căutat de poliție de trei ani.

Stoica Stelian a fost condamnat la închisoare pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată (cel puţin 8 acte materiale), deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri, în formă continuată (cel puţin 20 de acte materiale) şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată (cel puţin 9 acte materiale). A fost condamnat de judecătoria Sibiu la închisoare doi ani și trei luni.

Într-o situație similară se află Matei Cătălina, o sibiancă în vârstă de 42 de ani. Este căutată în Spania, pentru trafic de droguri.

Tentativă de omor și viol

Florin Alexandrescu nu este singurul sibian căutat de autorități după ce a comis fapte deosebit de grave. În aceeași situație se află alți câțiva bărbați, condamnați la închisoare pentru viol și lipsire de libertate, vătămare corporală gravă sau chiar tentativă de omor.

Spre exemplu, Muntean Cristian, născut la Mediaș, a fost dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru vătămare corporală gravă. În noaptea de 15/16.03.2013, fără vreun motiv anume, inculpatul i-a aplicat victimei lovituri cu un corp contondent, bâtă de lemn ori tijă metalică, pe toată zona corpului în timp ce acesta era căzut la pământ ca urmare a agresiunii suferite din partea unui alt inculpat, arată polițiaromână.ro

Sirbu Alexandru Ionel a fost condamnat de către Tribunalul Sibiu la 9 ani, 1 lună și 5 zile, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, fiind căutat încă din anul 2013. Pedeapsa inițială a fost de 5 ani, la care i s-au adăugat perioade în plus de săvârșit în închisoare, pentru alte fapte săvârșite anterior. Fapta ar fi fost comisă alături de alți doi bărbați. Sibianul are acum 34 de ani.

Ciocan Cosmin Lucian a fost condamnat la executarea pedepsei de 5 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. La data de 01.07.2011 a sustras două telefoane de la 2 minori care se aflau în parcul Sub Arini din municipiul Sibiu, iar când minorii au solicitat restituirea, inculpatul i-a lovit, amenințat si a fugit. A fost dat în urmărire după data de 4 aprilie 2013, când s-a dat sentința.

Lista fugarilor sibieni, conform site-ului Poliției Române

CERVINSCHE MARIUS VIOREL – a furat dintr-un autoturism în regim taxi. Cel mai recent dosar: la început de 2020, pentru verificarea controlului judiciar – dat dispărut

MARIA SIMONA POP – fals și uz de fals, dată în urmărire la începutul lunii martie 2020, are de executat o pedeapsă de doi ani

CHICEA CARMEN IOANA – fraudă informatică, dată în urmărire la începutul anului 2016

NADIU ELENA – condamnată la un an și 4 luni închisoare, pentru delapidare, în iulie 2017, pentru 5.242 lei

CIURAR TRAIAN - Este condamnat la 1 an și o lună închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, căutat din 29 septembrie 2019.

OLTEAN ALEXANDRU IULIAN - Persoana semnalată este cercetata de către organele judiciare din Luxemburg, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

MIHU CALIN MARIAN – căutat pentru conducere fără permis, din martie 2015

HORVAT IOSIF - La data de 05.06.2019, Judecătoria Sighișoara a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii prin care a persoana în cauza a fost condamnată la executarea pedepsei de 9 luni închisoare, pentru fapta de furt.

KRAUS RAUL ROBERT - Persoana căutată a fost condamnată de către Judecătoria Buftea la 1 an închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare, 22 februarie 2019.

STOICA STELIAN – condamnat la închisoare doi ani și trei luni pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri, în formă continuată şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

FAUR ADRIAN – căutat din anul 2015, pentru furt și distrugere, condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare, după ce a furat 10.000 de euro de la Zaral, un club de jocuri de noroc din centrul orașului.

MOISA NICOLAE CLAUDIU - Persoana solicitată este cercetată de către autoritățile judiciare din Luxemburg, pentru săvârșirea infracțiunii de furt, cu mandat european de arestare.

MATEI CĂTĂLINA – căutată în Spania, pentru trafic de droguri.

SIRBU ALEXANDRU IONEL - Persoana căutată a fost condamnată de către Tribunalul Sibiu, la 9 ani, 1 lună și 5 zile, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, căutat din 2013. Pedeapsa inițială a fost de 5 ani, la care i s-au adăugat perioade în plus de săvârșit în închisoare, pentru alte fapte săvârșite anterior. Fapta ar fi fost comisă alături de alți doi bărbați. Sibianul are acum 34 de ani.

ALBU LUCIAN MIHAIL – căutat din 2016 pentru a fi trimis la închisoare, doi ani și două luni, după ce a condus fără permis și sub influența alcoolului.

NEGRU DANIEL IOAN – 2 ani, 6 luni și 20 de zile pentru înșelăciune. Ca părți vătămate sunt citate două companii de telefonie mobilă și una de automotive. Bărbatul a fost trecut pe lista fugarilor în anul 2016.

BANCIU TRISTAN ROBERT zis CORBU – după ce a fost reținut de poliție pentru contrabandă cu țigări, autoritățile au descoperit de fapt că era vorba despre unul din cei mai căutați dealeri de droguri din zonă. Bărbatul a fost acuzat ulterior și pentru trafic de droguri, fiind condamnat la opt ani de închisoare, dar nu a mai fost prins din 20.01.2016 când s-a dat sentința.

MUNTEAN CRISTIAN – născut la Mediaș, Cristian a fost dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru vătămare corporală gravă. În noaptea de 15/16.03.2013, fără vreun motiv anume, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate N. I. lovituri cu un corp contondent, bâtă de lemn ori tijă metalică, pe toată zona corpului în timp ce acesta era căzut la pământ ca urmare a agresiunii suferite din partea unui alt inculpat, arată polițiaromână.ro.

MALAI LUCIAN CONSTANTIN - condamnat de Judecătoria Sibiu la 3 ani și 5 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. A fost condamnat în 18 martie 2016.

BUNACIU RAZVAN OCTAVIAN – Căutat pentru înșelăciune, condamnat la trei ani de închisoare, în 2016.

RAULEA RARES STEFAN – conducere fără permis, condamnat la un an și două luni de închisoare în vara lui 2016.

NECSOIU CODRUTA SIMONA – infracțiuni economice, condamnată la închisoare 3 ani și șase luni.

CIOCAN COSMIN LUCIAN - A fost condamnat la executarea pedepsei de 5 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. La data de 01.07.2011 a sustras două telefoane de la 2 minori care se aflau în parcul Sub Arini din municipiul Sibiu, iar când minorii au solicitat restituirea, inculpatul i-a lovit, amenințat si a fugit. A fost dat în urmărire după data de 4 aprilie 2013, când s-a dat sentința.

CRISAN ALEXANDRU – a fost dat în urmărire la 21 ianuarie 2013, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru înșelăciune. De asemenea, are un al doilea mandat emis de Tribunalul București, tot pentru înșelăciune, fiind condamnat la 9 ani și patru luni închisoare, în 2016.

MEȘTER PAUL FLORIN - este născut în anul 1974. A fost condamnat la închisoare pentru lipsire de libertate și viol.

SANDOR IASMINA ILEANA – condamnată de Judecătoria Sibiu la șapte ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

SCHUSTER ROLAND DANIEL – a primit patru ani și șase luni de închisoare, pentru înșelătorie, este printre cei mai vechi fugari.

BOGDAN LUCIAN – nouă ani de închisoare. Născut în Sibiu, jud. Sibiu, în anul 1976, bărbatul a fost condamnat la închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

ALEXANDRESCU FLORIN – condamnat la închisoare în 1999 pentru tentativă de omor, depistat în Spania, de unde nu poate fi extrădat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus