Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
11°C

Proiect de hotărâre: Investiții de peste 36 milioane de lei în aparatură medicală și materiale la Spitalul Județean din Sibiu

Proiect de hotărâre: Investiții de peste 36 milioane de lei în aparatură medicală și materiale la Spitalul Județean din Sibiu

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu urmează a avea o infrastructură sanitară îmbunătățită în contextul crizei COVID-19 care să ducă la creșterea capacității de reacție a instituției la criza de sănătate publică. Pe masa consilierilor județeni se află spre aprobare un Proiect de Hotărâre care stabilește indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID – 19 în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”. Valoarea totală a proiectului este de aproape 36 de milioane lei, finanțare integrală prin fonduri europene nerambursabile.

În ședința extraordinară care va avea loc marți, 4 august, la Consiliul Județean, urmează să fie supus aprobării un Proiect de Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID – 19 în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu” depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020. Scopul proiectului este de a permite autorităților publice să intervină eficient, cu mijloace adecvate pentru gestionarea crizei create de SARS-COV-2.

„SARS-Cov-2 este un virus cu o contagiozitate extrem de înaltă, care a provocat deja o criză sanitară fără precedent și decesul unui număr mare de persoane la nivel global și în state din Uniunea Europeană, printre care și România”, se arata în proiect.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea infrastructurii sanitare la nivel național cât și la nivelul judeţului Sibiu în contextul crizei COVID-19, iar cel specific îl reprezintă creşterea capacităţii de reacţie a spitalului la criza de sănătate publică cauzată de răspîndirea virusului SARSCov-2 prin dotarea şi echiparea spitalului cu aparatură medicală şi materiale specifice.

Valoarea totală a investiției este de 35.972.993,83 lei (TVA inclus). Finanțarea proiectului se va face integral din fonduri europene nerambursabile (FEDR). Durata de implementare a proiectului este de 8 luni, termenul final de implementare fiind 30 august 2021.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus