Miercuri,
19.05.2021
Innorat
Acum
10°C

ACTUALIZARE Românii care se întorc din Spania NU mai intră obligatoriu în carantină

ACTUALIZARE Românii care se întorc din Spania NU mai intră obligatoriu în carantină

Actualizare ora 20:31

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, în şedinţa de luni seară, Hotărârea numărul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România, informează news.ro.

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza situaţiei emisă de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor şi a propunerilor formulate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

”La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicaţiile asupra sănătăţii publice şi vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare. În cazul în care situaţia o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetăţenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat”, a transmis CNSU, citat de news.ro.

INSP a actualizat, luni dimineaţă, lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, Spania fiind inclusă în ”zona galbenă”.

Persoanele care veneau din Spania ar fi trebuit să stea în carantină 14 zile.

Știre inițială:

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunțat luni că toate persoanele care vin din Spania vor fi plasate în carantină pentru 14 zile, măsura urmând să intre în vigoare din această noapte.

Spania a fost inclusă pe noua listă a statelor din zona galbenă, cu risc epidemiologic ridicat din cauza numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Sibiul are legătură directă cu Madridul, capitala Spaniei, de pe Aeroportul Internațional Sibiu existând două zboruri săptămânale, dus-întors. 

În urma anunțului INSP, reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu au ținut să transmită un mesaj tuturor călătorilor.

”În atenția pasagerilor care călătoresc din Spania în România, respectiv pasagerilor aeroportului sibian care călătoresc pe ruta Madrid - Sibiu.

A fost actualizată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). În acest sens, pasagerii care călătoresc din zonele cu risc de contaminare se vor supune măsurii de carantinare.

Listă in vigoare de la data de 11.08.2020 ora 00:00

”Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tările/zonele cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l). Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa.””, a comunicat luni, la prânz, conducerea Aeroportului Sibiu.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus