Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

Directorul Teatrului de Balet Sibiu, despre focarul COVID-19: „Era o situație la care ne așteptam”

Directorul Teatrului de Balet Sibiu, despre focarul COVID-19: „Era o situație la care ne așteptam”

Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu, a declarat, pentru Turnul Sfatului, că dansatorii confirmați cu infecție cu noul coronavirus sunt în stare bună și vor fi externați curând. 

Acesta explică faptul că activitatea instituției va fi reluată în momentul în care toți balerinii vor avea testele negative. „Toți cei care sunt internați se simt bine. Urmează ca mâine să facă testul de COVID. Dacă testul va ieși negativ vor pleca din spital și, în funcție de cum vor evolua lucrurile, ne gândim să ne reluăm activitatea, bineînțeles. Oricum, am restrâns încă din luna martie numărul balerinilor, acum lucrăm doar cu 17 dintre ei, cu care vrem să continuăm. Sincer să fiu, era o situație la care ne așteptam, ținând cont de faptul că majoritatea dintre ei locuiesc la sediul nostru, în cele 17 camere, își desfășoară activitatea în comun, iar în dans nu poți evita contactul. Ne-am asumat ceea ce s-a întâmplat și suntem fericiți că nu am avut cazuri grave”, explică Ovidiu Dragoman.

Vă reamintim că la Teatrul de Balet Sibiu, specialiștii Direcției de Sănătate Publică au identificat săptămâna trecută evoluția unui focar de infecție, format din șapte persoane testate pozitiv. Șase persoane au fost internate: două la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și patru la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. În urma anchetei au fost identificați 58 de contacți, dintre care 32 sunt contacți de serviciu, iar 26 sunt contacți de familie.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Andi Ando

Acum 1 an

Demisia !!!! Un iresponsabil !!!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus